Enkel klassisk japansk risbolle med kylling og egg.

Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
Kylling
- 300 g kyllingkjøttdeig
- 2 ss sake
- 2 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1 ss sukker
- 1 ss mirin
Egg
- 2 stk egg
- 1 ts sake
- 1 ts sukker
- 0,5 ts salt
Til servering
- 2 porsjoner ris
- 6 stk grønne bønner
- Rød syltet ingefær, eller vanlig hvis du ikke finner rød
Instruksjoner
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Pisk egg, sake, sukker og salt sammen og sett til side.
- Kutt bønnene i små biter.
- Varm litt olje i en panne på middels varme. Tilsett ingefær og stek i 1 minutt.
- Tilsett kyllingen og hakk i små biter med en stekespade.
- Når den såvidt er gjennomstekt, sett ned varmen og tilsett sake, soyasaus, sukker og mirin. Bland godt og stek videre i 2 minutter. Sett til side.
- Varm en ny stekepanne på middels-lav varme og tilsett litt olje. Hell i eggene og rør konstant med spisepinner, evt en slikkepott.
- Når eggene har satt seg, ha dem over i en skål. De skal være gjennomstekt, men ikke tørre.
- Tørk over pannen og ha i bønnene i 1 minutt ca – kun for å varme dem.
- Fordel ris i skåler og legg kyllingen på den ene siden og egg på den andre. Legg bønnene i en strek på midten.
- Topp med syltet ingefær.
Bytt kyllingkjøttdeigen med andre rester hvis du har, feks fra kyllingkraft.