Soboro Don (そぼろ丼)

Enkel klassisk japansk risbolle med kylling og egg.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter
2 personer

Ingredienser

Kylling

  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss sake
  • 2 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 1 ss sukker
  • 1 ss mirin

Egg

  • 2 stk egg
  • 1 ts sake
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Til servering

  • 2 porsjoner ris
  • 6 stk grønne bønner
  • Rød syltet ingefær, eller vanlig hvis du ikke finner rød

Instruksjoner

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Pisk egg, sake, sukker og salt sammen og sett til side.
  • Kutt bønnene i små biter.
  • Varm litt olje i en panne på middels varme. Tilsett ingefær og stek i 1 minutt.
  • Tilsett kyllingen og hakk i små biter med en stekespade.
  • Når den såvidt er gjennomstekt, sett ned varmen og tilsett sake, soyasaus, sukker og mirin. Bland godt og stek videre i 2 minutter. Sett til side.
  • Varm en ny stekepanne på middels-lav varme og tilsett litt olje. Hell i eggene og rør konstant med spisepinner, evt en slikkepott.
  • Når eggene har satt seg, ha dem over i en skål. De skal være gjennomstekt, men ikke tørre.
  • Tørk over pannen og ha i bønnene i 1 minutt ca – kun for å varme dem.
  • Fordel ris i skåler og legg kyllingen på den ene siden og egg på den andre. Legg bønnene i en strek på midten.
  • Topp med syltet ingefær.
Bytt kyllingkjøttdeigen med andre rester hvis du har, feks fra kyllingkraft
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!