En deilig høstrett med masse smak! Kokes inn med øl og toppes med sølvløk. En favoritt!
Hvor mange nam vil du gi?
4,10 (10 vurderinger)
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid3 timer t 30 minutter min
Totaltid4 timer t
4 personer
Ingredienser
- 4 stk hjorteskank, eller annen type skank
- 2 ss nøytral olje, til steking
- 3 stk gulrøtter, i små terninger
- 1 stk løk, grovhakket
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 1.5 ss hvetemel
- 1 boks cherrytomater på boks, hermetiserte
- 3 dl øl
- 4 dl oksekraft
- 1 ts rosmarin
- 1 ts timian
- 1 glass sølvløk, syltet
Potetmos
- 700 g poteter
- 2 stk hvitløksfedd
- 2 dl melk, laktosefri type ved behov
- 100 g smør
- parmesan, kan sløyfes
- salt og pepper
Instruksjoner
- Dryss salt og pepper over skankene, slik at alle sidene er dekket
- Skrell gulrøttene og løken
- Kutt gulrøttene og løken opp i grove biter
- Finhakk hvitløken
- Ha oljen i en stor støpejernsgryte og sett på høy varme
- Når gryten med oljen er blitt ordentlig varm, ha i skankene
- Stek skankene ca 3 minutter på hver side, til de får en gylden stekeskorpe
- Ta skankene ut av gryten og legg de på en tallerken
- Skru varmen ned til medium
- Ha i gulrøtter, løk og hvitløk og stek under omrøring til løken er blitt blank og myk
- Ha i hvetemelet og rør godt rundt
- Tilsett så ølen og gi det hele et oppkok, mens du rører om
- Tilsett deretter tomater og kjøttkraften og rør godt rundt
- Legg så skankene tilbake i gryten
- Ha nå i timian og rosmarin
- Kok opp igjen
- Skru ned til lav varme og ha på lokk
- La gryten koke i 3.5 timer, men kom tilbake på kjøkkenet om 3, for da skal du lage potetmosen
Potetmos
- Skrell potetene
- Kok opp vann i en kasserolle samme. med litt salt og 2 fedd hvitløk
- Kok potetene til de glir av gaffelen når du stikker dem
- Hell av vannet
- Mos potetene sammen med hvitløksfeddene
- Tilsett melken og en god neve revet parmesan
Servering
- Legg potetmosen i bunn og server en lammeskank til hver person sammen med to gode suppeskjeer med saus
- Topp det hele med masse deilige sølvløk
- Kos deg 🙂
Tips: Det er ikke så mange regler når du skal lage skank som man kanskje tenker.
Har du ikke øl, men litt rød- eller hvitvin du trenger å drikke opp, så kan du bruke det istedenfor.
Du kan også bruke buljong istedenfor oksekraft
Vi hadde litt soppsoya i skapet som vi puttet i. Ca. 2 ss. Det ble godt.
Lek deg frem og ha det litt gøy underveis.