Skank av hjort

En deilig høstrett med masse smak! Kokes inn med øl og toppes med sølvløk. En favoritt!

Hvor mange nam vil du gi?

4,10 (10 vurderinger)
Forbredelsestid30 minutter
Tilbredningstid3 timer 30 minutter
Totaltid4 timer
4 personer

Ingredienser

  • 4 stk hjorteskank, eller annen type skank
  • 2 ss nøytral olje, til steking
  • 3 stk gulrøtter, i små terninger
  • 1 stk løk, grovhakket
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 1.5 ss hvetemel
  • 1 boks cherrytomater på boks, hermetiserte
  • 3 dl øl
  • 4 dl oksekraft
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts timian
  • 1 glass sølvløk, syltet

Potetmos

  • 700 g poteter
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 dl melk, laktosefri type ved behov
  • 100 g smør
  • parmesan, kan sløyfes
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Dryss salt og pepper over skankene, slik at alle sidene er dekket
  • Skrell gulrøttene og løken
  • Kutt gulrøttene og løken opp i grove biter
  • Finhakk hvitløken
  • Ha oljen i en stor støpejernsgryte og sett på høy varme
  • Når gryten med oljen er blitt ordentlig varm, ha i skankene
  • Stek skankene ca 3 minutter på hver side, til de får en gylden stekeskorpe
  • Ta skankene ut av gryten og legg de på en tallerken
  • Skru varmen ned til medium
  • Ha i gulrøtter, løk og hvitløk og stek under omrøring til løken er blitt blank og myk
  • Ha i hvetemelet og rør godt rundt
  • Tilsett så ølen og gi det hele et oppkok, mens du rører om
  • Tilsett deretter tomater og kjøttkraften og rør godt rundt
  • Legg så skankene tilbake i gryten
  • Ha nå i timian og rosmarin
  • Kok opp igjen
  • Skru ned til lav varme og ha på lokk
  • La gryten koke i 3.5 timer, men kom tilbake på kjøkkenet om 3, for da skal du lage potetmosen

Potetmos

  • Skrell potetene
  • Kok opp vann i en kasserolle samme. med litt salt og 2 fedd hvitløk
  • Kok potetene til de glir av gaffelen når du stikker dem
  • Hell av vannet
  • Mos potetene sammen med hvitløksfeddene
  • Tilsett melken og en god neve revet parmesan

Servering

  • Legg potetmosen i bunn og server en lammeskank til hver person sammen med to gode suppeskjeer med saus
  • Topp det hele med masse deilige sølvløk
  • Kos deg 🙂
Tips: Det er ikke så mange regler når du skal lage skank som man kanskje tenker.
Har du ikke øl, men litt rød- eller hvitvin du trenger å drikke opp, så kan du bruke det istedenfor. 
Du kan også bruke buljong istedenfor oksekraft
Vi hadde litt soppsoya i skapet som vi puttet i. Ca. 2 ss. Det ble godt. 
Lek deg frem og ha det litt gøy underveis. 
 
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!