Siciliansk pastasaus

I Italia er ingen pastasauser like. Denne er inspirert av Sicilia og er enkel og veldig god! Vi lager den ofte hvis vi vil lage en god middag til mange, som ikke trenger å være særlig dyr. Spis den med din favorittpasta eller bruk den som pizzasaus.

Hvor mange nam vil du gi?

4,75 (4 vurderinger)
Tilbredningstid30 minutter
Totaltid30 minutter
4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 liter tomatsaus eller cherrytomater på boks
  • 3 stk ansjos i olje
  • 10 gr kapers i salt
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • Cutrera olivenolje, evt. en annen god olivenolje
  • Salt
  • Frisk persille, kan droppes

Instruksjoner

  • Legg kapersen i et glass med vann og la de ligge
  • Varm olje på lav varme i en stekepanne
  • Tilsett den finhakkede hvitøken og ansjosene. Du skal se at ansjosene smelter
  • Stek dette i 5 minutter på lav varme
  • Tilsett toamtene og rør godt
  • Hell vannet av kapersen og tilsett den i tomatsausen
  • La det hele steke over lav varme i 10 minutter, mens du rører gjevnlig
  • Smak til med salt og dryss over finhakket persille før du serverer.
  • Server med din favorittpasta!
Tips: Denne sausen er veldig god med ost til. Er du glad i parmesan, ricotta, mozzarella eller burrata? Kjør på med det på toppen. Det blir deilig!
Pastaen vi brukte til denne oppskriften var Calamarata-pastaen fra Olivenlunden.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!