Shakshuka er posjert egg i en spicy tomatsaus med løk og paprika. Retten stammer fra Nord-Afrika og passer bra som en sen helgefrokost eller lunsj.
Hvor mange nam vil du gi?
4,75 (4 vurderinger)
Totaltid45 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 0,5 stk rød paprika
- 0,5 stk gul løk
- 3 skiver soltørket tomat
- 2 fedd hvitløk
- Olivenolje
- Pepper
- 1 ss spiskummin
- 1 ss tørket paprika
- 1 ss gurkemeie
- 1 boks hakkede tomater, 400 g
- 1 ss chiliflak
- Salt
- 3 stk egg
Til servering
- Fetaost
- Bladpersille
- 2 stk brødskiver
Instruksjoner
- Kutt paprika og løk i biter. Grovhakk soltørket tomat og finhakk hvitløk.
- Varm litt olivenolje i en stekepanne på middels varme.
- Ha i løk og stek i ett par minutter. Tilsett så paprika.
- Når løken er helt blank og myk kan du tilsette hvitløk og kverne litt pepper over. Bland godt sammen og la steke i et minutt til.
- Tilsett spiskummin, paprika og gurkemeie og rør godt sammen. Tilsett soltørket tomat og bland igjen.
- Tilsett hakkede tomater og chiliflak og rør godt sammen. La stå og småputre i ca 15 minutter til sausen har tyknet. Smak til med salt.
- Lag noen groper i sausen og kakk eggene oppi. Vær forsiktig så plommen ikke knuser. Legg på et lokk og la stå til hviten såvidt har stivnet og det har lagt seg en hinne over plommen. Ca 6 minutter litt avhengig av hvor varm sausen og pannen er.
- Ta av lokket og kvern litt pepper over. Strø over smuldret fetaost og fersk bladpersille.
- Fordel i skåler eller spis rett fra stekepannen. Server med skiver av et godt brød.
Tilpass antall egg etter hvor sulten du er.