Lillesøsters oppskrift på nydelig tofuwok slår an hos de aller fleste. Prøv det ut du også! Kanskje du finner en ny hverdagsfavoritt.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
2 Personer
Ingredienser
- 250 g tofu, fast
- 1 stk rød paprika, i store biter
- 2 stk vårløk, i skiver
Syltet agurk og rødløk
- 1/2 stk agurk, i tynne skiver
- 1/2 stk rødløk, i tynne skiver
- 1 ts salt
- 2 ss brunt sukker
Woksaus
- 1 1/2 ss dijonsennep
- 4 ss soyasaus, (glutenfri)
- 1/2 stk lime, saften
- 1/2 dl nøytral olje
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts ingefær, revet
- 1/2 ts chiliflak
- 1/2 ts sirachasaus
Til servering
- 1/2 stk mango, i biter
- ris
- koriander
- 1 neve peanøtter, grovhakket
- 1/4 stk lime, i båter
Instruksjoner
- Skjær agurk i tynne skiver og rødløk i tynne strimler. Ha dem over i et glass eller en bolle med lokk og tilsett salt og sukker. Bland godt sammen og la stå i kjøleskapet i minst 20 min.
- Kutt opp resten av grønsakene og kok ris etter anvisning på pakken.
- Ha alle ingrediensene til sausen i en tett beholder, f.eks et tomt syltetøyglass. Rist alt du kan for å blande alt sammen. Du kan også blande sammen med en visp, men det tar muligens litt mer tid og muskler.
- Ta tofuen ut av pakken og prøv å klemme ut litt vann. Smuldre den deretter i en tørr panne og stek på medium/høy varme i ca 5 minutter (til det ikke er noe mer vann igjen).
- Sett ned platen til lav varme og bland inn sausen. Stek i noen minutter til på lav varme.
- Bland så inn paprika og vårløk og la stek på svak varme i enda et par minutter, det skal kun bli varmt.
- Server med ris, mango, agurk og rødløk. Ha litt koriander og peanøtter på toppen hvis du vil. Skvis en limebåt over til slutt, så er du klar!