Scrambled tofuwok

Lillesøsters oppskrift på nydelig tofuwok slår an hos de aller fleste. Prøv det ut du også! Kanskje du finner en ny hverdagsfavoritt.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
2 Personer

Ingredienser

  • 250 g tofu, fast
  • 1 stk rød paprika, i store biter
  • 2 stk vårløk, i skiver

Syltet agurk og rødløk

  • 1/2 stk agurk, i tynne skiver
  • 1/2 stk rødløk, i tynne skiver
  • 1 ts salt
  • 2 ss brunt sukker

Woksaus

  • 1 1/2 ss dijonsennep
  • 4 ss soyasaus, (glutenfri)
  • 1/2 stk lime, saften
  • 1/2 dl nøytral olje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts ingefær, revet
  • 1/2 ts chiliflak
  • 1/2 ts sirachasaus

Til servering

  • 1/2 stk mango, i biter
  • ris
  • koriander
  • 1 neve peanøtter, grovhakket
  • 1/4 stk lime, i båter

Instruksjoner

  • Skjær agurk i tynne skiver og rødløk i tynne strimler. Ha dem over i et glass eller en bolle med lokk og tilsett salt og sukker. Bland godt sammen og la stå i kjøleskapet i minst 20 min.
  • Kutt opp resten av grønsakene og kok ris etter anvisning på pakken.
  • Ha alle ingrediensene til sausen i en tett beholder, f.eks et tomt syltetøyglass. Rist alt du kan for å blande alt sammen. Du kan også blande sammen med en visp, men det tar muligens litt mer tid og muskler.
  • Ta tofuen ut av pakken og prøv å klemme ut litt vann. Smuldre den deretter i en tørr panne og stek på medium/høy varme i ca 5 minutter (til det ikke er noe mer vann igjen).
  • Sett ned platen til lav varme og bland inn sausen. Stek i noen minutter til på lav varme.
  • Bland så inn paprika og vårløk og la stek på svak varme i enda et par minutter, det skal kun bli varmt.
  • Server med ris, mango, agurk og rødløk. Ha litt koriander og peanøtter på toppen hvis du vil. Skvis en limebåt over til slutt, så er du klar!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!