En deilig og sunn høstsalat med massevis av smak og nydlige farger. Passer godt til både lunsj, middag og som forrett til et større måltid.
Hvor mange nam vil du gi?
4,11 (28 vurderinger)
Forbredelsestid1 time t
Tilbredningstid10 minutter min
Totaltid1 time t 10 minutter min
2 porsjoner
Ingredienser
- 4 stk rødbeter, i biter
- 1 boks fetaost, i biter
- 2 dl quinoa
- 1 pose ruccolasalat
- 1 neve valnøtter, grovt hakket
Vinaigrette
- 2 ss akasiehonning
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss rødvinseddik
Instruksjoner
- Fyll en kasserolle med vann og kok opp
- Tilsett rødbetene og la de koke i 45-60 minutter, til de er møre
- Rødbetene er møre når du kan stikke en gaffel i dem, og de sklir av
- Hell av vannet og la rødbetene avkjøle seg
- Mens de avkjøles koker du opp quinoa som anvist på pakken
- Når rødbetene er kalde nok til at du kan ta i dem, bruk fingrene til å skrelle av skallet. Bruk engangshansker og et forkle om du har. Det er mye fargestoff i rødbeter
- Bland quinoa, rødbeter, fetaost, ruccola og hakkede valnøtter i en stor salatbolle
- Bland sammen honning, sitronsaft og eddik i en annen, og hell vinaigretten over salaten
- Kos deg!