Server en deilig indisk lammecurry med spinat og friske granateplekjerner. Til å være en indisk rett er den kjapp å lage, og smaker utrolig godt.
Hvor mange nam vil du gi?
4 (3 vurderinger)
4 personer
Utstyr
- Kjøkkenvekt
- Stavmikser
- Forkle
Ingredienser
- 1 kg lammekjøtt
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss koriander, malt
- 2 stk gul løk, finhakket
- 4 stk hvitløksfedd, finhakket
- 40 g ingefær, finhakket
- 1 stk chili, finhakket
- 1 stk tomat, i terninger
- 1 ts tomatpuré
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts spiskummen
- 1 ss garam masala
- 250 g spinat
- koriander, Fersk
- 1 stk granateple, kjernene
- 200 g ris
- 1 stk naan
Instruksjoner
- Varm en stekepanne med høye kanter og tilfør oljen.
- Tilsett løken og la den steke i noen minutter på middels varme til en den er blitt blank. Tilsett så hvitløk, ingefær og chilli, og la det hele surre i noen minutter til.
- Tilsett deretter hakket tomat og tomatpurre og rør sammen. La det hele stå på middelsvarme i enda noen minutter.
- Ta løkblandingen til siden, tilsett 2 dl vann og stavmiks til den blir en jevn purré. Sett til side.
- Skjær lammet i biter på ca. 2 cm.
- Stek kjøttet i pannen med 2 ss nøytral olje, på høy varme. Kjøttet skal få en brun stekeskorpe.
- Når stekeskorpen er på plass tilsetter du gurkemeie, spiskummen og garam masala. Bland det hele godt sammen
- Bland så inn løkpurréen.
- La det hele koke opp og smak deretter til med salt. Om du synes sausen er for tykk kan du gjerne tilsette litt vann.
- Skru ned varmen og la kjøttet og løkpurrén putre i 1-2 timer. Pass på å holde et øye med den så den ikke svir seg i bunnen.
- Når kjøttet har stått i ønsket lengde kan du skru på ovnen på 180 grader til naanbrødene. Når ovnen er varm skal de stekes i 3-4 minutter. Vet gjerne brødene litt på toppen om du ønsker at de skal bli ekstra sprø.
- Sett på vann og kok opp ris.
- Fyll på 0.5 dl vann i en kjele. Skru opp til middels høy varme og legg i all spinaten. Rør rundt mens spinaten faller sammen.
- Stavmiks spinaten til den blir jevn.
- Bland spinaten inn med kjøttet, eller server ved siden av.
- Kutt granateplet i 4 deler og plukk ut kjernene. Granateplet setter merker på klær, så husk å bruke et forkle.
- Server Saag Gosht med spinat, naan, ris, og dryss over granateplekjerner og frisk koriander.
Tips: Saag Gosht kan også serveres med raita, roti, mangolassi og mangochutney. Oppskrift på en veldig god raita finner du her.