Saag gosht: Indisk lammecurry med spinat

Server en deilig indisk lammecurry med spinat og friske granateplekjerner. Til å være en indisk rett er den kjapp å lage, og smaker utrolig godt.

Hvor mange nam vil du gi?

4 (3 vurderinger)
4 personer

Utstyr

  • Kjøkkenvekt
  • Stavmikser
  • Forkle

Ingredienser

  • 1 kg lammekjøtt
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss koriander, malt
  • 2 stk gul løk, finhakket
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 40 g ingefær, finhakket
  • 1 stk chili, finhakket
  • 1 stk tomat, i terninger
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spiskummen
  • 1 ss garam masala
  • 250 g spinat
  • koriander, Fersk
  • 1 stk granateple, kjernene
  • 200 g ris
  • 1 stk naan

Instruksjoner

  • Varm en stekepanne med høye kanter og tilfør oljen.
  • Tilsett løken og la den steke i noen minutter på middels varme til en den er blitt blank. Tilsett så hvitløk, ingefær og chilli, og la det hele surre i noen minutter til.
  • Tilsett deretter hakket tomat og tomatpurre og rør sammen. La det hele stå på middelsvarme i enda noen minutter.
  • Ta løkblandingen til siden, tilsett 2 dl vann og stavmiks til den blir en jevn purré. Sett til side.
  • Skjær lammet i biter på ca. 2 cm.
  • Stek kjøttet i pannen med 2 ss nøytral olje, på høy varme. Kjøttet skal få en brun stekeskorpe.
  • Når stekeskorpen er på plass tilsetter du gurkemeie, spiskummen og garam masala. Bland det hele godt sammen
  • Bland så inn løkpurréen.
  • La det hele koke opp og smak deretter til med salt. Om du synes sausen er for tykk kan du gjerne tilsette litt vann.
  • Skru ned varmen og la kjøttet og løkpurrén putre i 1-2 timer. Pass på å holde et øye med den så den ikke svir seg i bunnen.
  • Når kjøttet har stått i ønsket lengde kan du skru på ovnen på 180 grader til naanbrødene. Når ovnen er varm skal de stekes i 3-4 minutter. Vet gjerne brødene litt på toppen om du ønsker at de skal bli ekstra sprø.
  • Sett på vann og kok opp ris.
  • Fyll på 0.5 dl vann i en kjele. Skru opp til middels høy varme og legg i all spinaten. Rør rundt mens spinaten faller sammen.
  • Stavmiks spinaten til den blir jevn.
  • Bland spinaten inn med kjøttet, eller server ved siden av.
  • Kutt granateplet i 4 deler og plukk ut kjernene. Granateplet setter merker på klær, så husk å bruke et forkle.
  • Server Saag Gosht med spinat, naan, ris, og dryss over granateplekjerner og frisk koriander.
Tips: Saag Gosht kan også serveres med raita, roti, mangolassi og mangochutney. Oppskrift på en veldig god raita finner du her: https://namnamnam.no/raita/
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!