Saag gosht: Indisk lammecurry med spinat

Server en deilig indisk lammecurry med spinat og friske granateplekjerner. Til å være en indisk rett er den kjapp å lage, og smaker utrolig godt.

Hvor mange nam vil du gi?

4 (3 vurderinger)
4 personer

Utstyr

  • Kjøkkenvekt
  • Stavmikser
  • Forkle

Ingredienser

  • 1 kg lammekjøtt
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss koriander, malt
  • 2 stk gul løk, finhakket
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 40 g ingefær, finhakket
  • 1 stk chili, finhakket
  • 1 stk tomat, i terninger
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spiskummen
  • 1 ss garam masala
  • 250 g spinat
  • koriander, Fersk
  • 1 stk granateple, kjernene
  • 200 g ris
  • 1 stk naan

Instruksjoner

  • Varm en stekepanne med høye kanter og tilfør oljen.
  • Tilsett løken og la den steke i noen minutter på middels varme til en den er blitt blank. Tilsett så hvitløk, ingefær og chilli, og la det hele surre i noen minutter til.
  • Tilsett deretter hakket tomat og tomatpurre og rør sammen. La det hele stå på middelsvarme i enda noen minutter.
  • Ta løkblandingen til siden, tilsett 2 dl vann og stavmiks til den blir en jevn purré. Sett til side.
  • Skjær lammet i biter på ca. 2 cm.
  • Stek kjøttet i pannen med 2 ss nøytral olje, på høy varme. Kjøttet skal få en brun stekeskorpe.
  • Når stekeskorpen er på plass tilsetter du gurkemeie, spiskummen og garam masala. Bland det hele godt sammen
  • Bland så inn løkpurréen.
  • La det hele koke opp og smak deretter til med salt. Om du synes sausen er for tykk kan du gjerne tilsette litt vann.
  • Skru ned varmen og la kjøttet og løkpurrén putre i 1-2 timer. Pass på å holde et øye med den så den ikke svir seg i bunnen.
  • Når kjøttet har stått i ønsket lengde kan du skru på ovnen på 180 grader til naanbrødene. Når ovnen er varm skal de stekes i 3-4 minutter. Vet gjerne brødene litt på toppen om du ønsker at de skal bli ekstra sprø.
  • Sett på vann og kok opp ris.
  • Fyll på 0.5 dl vann i en kjele. Skru opp til middels høy varme og legg i all spinaten. Rør rundt mens spinaten faller sammen.
  • Stavmiks spinaten til den blir jevn.
  • Bland spinaten inn med kjøttet, eller server ved siden av.
  • Kutt granateplet i 4 deler og plukk ut kjernene. Granateplet setter merker på klær, så husk å bruke et forkle.
  • Server Saag Gosht med spinat, naan, ris, og dryss over granateplekjerner og frisk koriander.
Tips: Saag Gosht kan også serveres med raita, roti, mangolassi og mangochutney. Oppskrift på en veldig god raita finner du her.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!