Rosé-pasta

En deilig pastarett som du kan servere rett i gryta. Den er skikkelig smakfull og passer for de aller fleste. Den heter rosé fordi den blir nydelig rosa i fargen når den servers.

Hvor mange nam vil du gi?

4,34 (3 vurderinger)
Totaltid40 minutter
3 porsjoner

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 stk brokkoli, kuttet i biter
  • 100 g pancetta eller bacon, kan sløyfes for vegetaralternativ
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 ts chiliflak
  • 2 stk sjalottløk, store og finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 200 g sopp, velg en type du liker, grovhakk
  • 80 g tomatpuré
  • 3 dl matfløte
  • 1 neve gressløk, finhakket
  • parmesan, til topping
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Finn frem en kasserolle, salt vannet godt og kok opp
  • Ha i pasta og kok etter beskrivese på pakken
  • Når det er 2 minutter igjen av koketiden til pastaen, putter du i brokkolibitene og lar de koke de to siste minuttene
  • Spar en sleiv pastavann og slå ut resten av pastaen. Sett til side.
  • Sett en stor stekepanne på høy varme for å lage sausen
  • Stek panchetta/bacon i pannen til den er blir knasende og god
  • Ta det ut av pannen, men la fettet ligge igjen i pannen. Dette smaker digg
  • Ha så olivenolje og smør over i pannen og la smøret smelte helt
  • Tilsett så chiliflak, sjalottløk og hvitløk og stek til løken er blitt myk og blank
  • Tilsett så soppen og stek dette videre til den er blitt myk
  • Tilsett så tomatpuré og rør godt. Stek dette i ca. 2 minutter
  • Hell så i matfløten og rør godt
  • Topp sausen med bacon, gressløk, pasta, pastavann og brokkoli
  • Rør det hele ordentlig godt ut til all pasta er dekket med deilig saus
  • Smak til med salt og pepper
  • Server med skikkelig skikkelig masse deilig parmesan på toppen
  • … og kos deg!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!