En deilig pastarett som du kan servere rett i gryta. Den er skikkelig smakfull og passer for de aller fleste. Den heter rosé fordi den blir nydelig rosa i fargen når den servers.
Hvor mange nam vil du gi?
4,34 (3 vurderinger)
Totaltid40 minutter min
3 porsjoner
Ingredienser
- 300 g pasta
- 1 stk brokkoli, kuttet i biter
- 100 g pancetta eller bacon, kan sløyfes for vegetaralternativ
- 1 ss olivenolje
- 2 ss smør
- 1 ts chiliflak
- 2 stk sjalottløk, store og finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 200 g sopp, velg en type du liker, grovhakk
- 80 g tomatpuré
- 3 dl matfløte
- 1 neve gressløk, finhakket
- parmesan, til topping
- salt og pepper
Instruksjoner
- Finn frem en kasserolle, salt vannet godt og kok opp
- Ha i pasta og kok etter beskrivese på pakken
- Når det er 2 minutter igjen av koketiden til pastaen, putter du i brokkolibitene og lar de koke de to siste minuttene
- Spar en sleiv pastavann og slå ut resten av pastaen. Sett til side.
- Sett en stor stekepanne på høy varme for å lage sausen
- Stek panchetta/bacon i pannen til den er blir knasende og god
- Ta det ut av pannen, men la fettet ligge igjen i pannen. Dette smaker digg
- Ha så olivenolje og smør over i pannen og la smøret smelte helt
- Tilsett så chiliflak, sjalottløk og hvitløk og stek til løken er blitt myk og blank
- Tilsett så soppen og stek dette videre til den er blitt myk
- Tilsett så tomatpuré og rør godt. Stek dette i ca. 2 minutter
- Hell så i matfløten og rør godt
- Topp sausen med bacon, gressløk, pasta, pastavann og brokkoli
- Rør det hele ordentlig godt ut til all pasta er dekket med deilig saus
- Smak til med salt og pepper
- Server med skikkelig skikkelig masse deilig parmesan på toppen
- … og kos deg!