Gjør en vri på den klassiske pestoen med denne oppskriften på rød pesto med soltørket tomat. Perfekt til pasta eller en sandwich! Søt, syrlig og digg.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid15 minutter min
1 porsjon
Utstyr
- Foodprosessor evt stavmikser
Ingredienser
- 150 g soltørket tomat, med eller uten olje
- 50 g parmesan, revet
- 50 g pinjekjerner
- 2 fedd hvitløk, grovhakket
- God olivenolje
- 15 blader basilikum
- Salt og pepper
Instruksjoner
- Ha soltørket tomat, parmesan, pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor.
- Tilsett noen spisekjeer olivenolje og kjør alt sammen.
- Tilsett mer og mer olivenolje til du får den konsistensen du ønsker deg.
- Ha til slutt oppi basilikum og kjør sammen det andre.
- Smak til med salt og pepper.
- Server med en gang eller ha pestoen over i en boks eller et glass og sett i kjøleskapet ❤️
Hvis du bruker soltørkede tomater i olje så bruk gjerne oljen derfra også!
Lyst på grønn pesto også? Oppskrift her!