Kylling i rød curry er sunt, digg og litt spicy (om du vil). Det er en one pot rett som er både lett og gøy å lage, og om du vil kan du lage en stor porsjon og spise litt i morgen også!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
4 personer
Ingredienser
- 800 g kylling, i terninger
- nøytral olje til steking
- 400 g kokosmelk, ikke lett type
- 1 stk rødløk, i skiver
- 2 stk gulrøtter, i skiver
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk chili, spicy type
- 2 ss ingefær, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 3 ss rød currypaste
- 1 stk rød paprika, i skiver
- 1 boks vannkastanjer, kan sløyfes
- 2 ss sitrongress, kan sløyfes
- 1 stk lime
- 1 ts sukker
- koriander, til garnityr
- cashewnøtter, til garnityr
Instruksjoner
- Stek kyllingen i litt olje i varm panne med høye kanter, til den er brunet. Sett til side i en bolle
- Tilsett ny olje i den varme pannen og ha i oppkuttet rødløk, hvitløk, chili og ingefær
- La det hele surre sammen i 5 minutter på middels varme
- Tilsett currypaste og tomatpuré og la det surre i nye 5 minutter. Rør kontinuerlig
- Tilsett paprika, gulrot og vannkastanjer
- Hell over kokosmelken og gi det hele et oppkok
- La putre i 10 minutter på middels til svak varme, til grønnsakene er møre, men gjerne litt al dente
- Smak til med limesaft, salt og sukker.
- Server med ris, koriander og et dryss cashewnøtter på toppen
Denne retten er veldig god med naan og raita ved siden av!