Kylling i rød curry med cashewnøtter

Kylling i rød curry er sunt, digg og litt spicy (om du vil). Det er en one pot rett som er både lett og gøy å lage, og om du vil kan du lage en stor porsjon og spise litt i morgen også!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
4 personer

Ingredienser

  • 800 g kylling, i terninger
  • nøytral olje til steking
  • 400 g kokosmelk, ikke lett type
  • 1 stk rødløk, i skiver
  • 2 stk gulrøtter, i skiver
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk chili, spicy type
  • 2 ss ingefær, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 ss rød currypaste
  • 1 stk rød paprika, i skiver
  • 1 boks vannkastanjer, kan sløyfes
  • 2 ss sitrongress, kan sløyfes
  • 1 stk lime
  • 1 ts sukker
  • koriander, til garnityr
  • cashewnøtter, til garnityr

Instruksjoner

  • Stek kyllingen i litt olje i varm panne med høye kanter, til den er brunet. Sett til side i en bolle
  • Tilsett ny olje i den varme pannen og ha i oppkuttet rødløk, hvitløk, chili og ingefær
  • La det hele surre sammen i 5 minutter på middels varme
  • Tilsett currypaste og tomatpuré og la det surre i nye 5 minutter. Rør kontinuerlig
  • Tilsett paprika, gulrot og vannkastanjer
  • Hell over kokosmelken og gi det hele et oppkok
  • La putre i 10 minutter på middels til svak varme, til grønnsakene er møre, men gjerne litt al dente
  • Smak til med limesaft, salt og sukker.
  • Server med ris, koriander og et dryss cashewnøtter på toppen
Denne retten er veldig god med naan og raita ved siden av!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!