Rillette

Rillette kan lages av av både fisk, kjøtt og fugl. Denne er av and. Vi synes den er digg! Perfekt på kjeks eller på baguetteskiver.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
Forbredelsestid12 timer
Tilbredningstid3 timer
Totaltid15 timer
1 syltetøyglass

Utstyr

  • Syltetøyglass
  • Ildfast form
  • Tørkepapir
  • Plastfolie
  • Aluminiumsfolie

Ingredienser

  • 2 stk andefilét
  • 40 g salt
  • 2 ss timian, fersk eller tørket
  • 2 ss rosmarin, fersk eller tørket
  • 300 g andefett
  • 0.7 dl hvitvin, tørr

Instruksjoner

  • Tørk av andeflitene med kjøkkenpapir
  • Bland sammen salt, timian og rosmarin i en skål
  • Smør andefiletene inn med krydderblandingen på begge sider
  • Legg andefiletene på en tallerken og dekk til med plastfolie
  • Sett tallerkenen med andefiletene i kjøleskapet og la de stå i minst 12 timer, gjerne over natten
  • Ta filetene ut av kjøleskapet og skyll dem deretter i kaldt vann slik at du får av krydderet
  • Tørk filetene igjen
  • Sett ovnen på 130 grader
  • I en kasserolle smelter du andefettet og tilsetter hvitvinen. Rør godt
  • Legg andefiletene i en ildfast form
  • Hell andefett- og hvitvinsblandingen over filetene slik at de er helt tildekket
  • Dekk over formen med et lokk av aluminiumsfolie
  • Sett den ildfaste formen i ovnen og la det hele steke i 3 timer
  • Når filetene er ferdig stekt tar du de ut av ovnen og flytter de over i en bolle
  • Sil så andefettet over i en annen bolle og behold det. Vi skal bruke det etterpå
  • Fjern skinnet fra andefiletene. De skal være lett å dra av
  • Begynn så å dra kjøttet fra hverandre. Bruk enten hendene eller to gafler i prosessen
  • Dra til all anden er delt i små og tynne biter
  • Fyll et rent og tørt syltetøyglass med andekjøttet og hell over andefettet til det er helt tildekket.
  • Dytt kjøttet ned i glasset slik at du unngår luftlommer
  • Ta på lokket og sett rilletten i kjøleskapet til avkjøling
  • Nå har du deilig rillette som kan serveres når du ønsker
  • Rillette smaker best i romtemperatur, så ta den ut av kjøleskapet 30 minutter til en time før du skal servere
Tips: Rillette er opprinnelig en form for konservering av kjøtt, så den vil overleve en stund i kjøleskapet, så lenge du ikke får andre bakterier i glasset, for eksempel fra fingertupper.
Tips: Rillette er best på en deilig fersk brødskive, og siden du nå er så godt i gang så kan du jo bake brødet selv også.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!