Ricottaspagetti

Pasta til middag? Du har kommet riktig! Denne pastaretten er både enkel å lage, fin å se på og smaker nydelig.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
2 personer

Ingredienser

  • 100 g sjampinjong, i skiver
  • 100 g shiitake, i skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 150 g spagetti
  • salt
  • 5 stk asparges, i biter
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 150 g ricotta
  • 75 g parmesan, revet (pluss litt ekstra til servering)
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 8 skiver parmaskinke
  • sitronskall, revet

Instruksjoner

  • Skjær sopp i skiver og stek dem i litt olje i en panne. Stek de to sortene hver for seg. Ikke overfyll pannen – stek heller i flere omganger.
  • Kok opp vann til spagettien. Ha i litt salt og olivenolje og kok spagettien som angitt på pakken.
  • Kutt asparges i biter. Tørk over pannen og stek i litt olje i 3-4 minutter. Legg sammen med soppen.
  • Tørk over pannen igjen og stek hvitløken i litt olje i ca 1 minutt på middels varme.
  • Skru ned varmen et par hakk og tilsett ricotta og parmesan. Rør godt sammen. Når osten har smeltet og blitt mer flytende – som en saus, tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  • Vend ferdigkokt spagetti inn i sausen.
  • Server spagettien med grønnsakene, parmaskinke, revet parmesan og revet sitronskall.
Bytt ut skinken med mer asparges eller sopp for en vegetarrett eller bytt ut pastaen med en glutenfri variant for en glutenfri rett. Så enkelt!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!