Spicy kimchi og nudler er en perfekt kombo, så her kommer en oppskrift på ramen med kimchibase, toppet med soyamarinert egg, sopp, vårløk og kimchi.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Totaltid25 minutter min
2 personer
Ingredienser
Soyamarinert egg
- 2 stk egg
- 2 ss brunt sukker
- 3 ss soyasaus
- 1 dl vann
- 1 fedd hvitløk
- 1/4 Vårløk
Ramenkraft
- 6 dl kyllingbuljong
- 1,5 dl kimchi juice
- 2 ss soyasaus
Topping
- 200 g ramennudler
- 6 stk store aromasopp, i skiver
- 100 g kimchi, i biter
- 1 stk vårløk, i tynne skiver
- 1 ts sesamolje
Instruksjoner
- Start med eggene. De skal marinere i minst 12 timer, så lag dem kvelden før.
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en kjele og kok opp. La småkoke i 10 min.
- Kok i mellomtiden opp vann i en annen kjele og kok eggene i ca 8 min. Ha dem ut av kjelen og over i iskaldt vann.
- Skrell eggene og rull dem inn et ark med kjøkkenpapir. Legg dem i en liten boks og hell marinaden over. Legg vårløken og hvitløkfeddet i boksen sammen med eggene og sett i kjøleskapet til neste dag.
- Kutt sopp, kimchi og vårløk og sett til side.
- Kok opp vann til kyllingbuljong.
- Tilsett kimchilake og soyasaus og la det småkoke i ca 10 min.
- Varm litt nøytral olje i en stekepanne og stek soppen på høy varme til den har fått en gylden farge.
- Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
- Fordel nudlene i skåler og legg det ferdig marinerte egget, sopp, vårløk og kimchi oppå. Hell den varme suppen over. Topp med litt sesamolje.
Lag din egen kimchi da vel! Oppskrift her.