Sunn og god middag med fersk laks. En perfekt måte å få alle de gode smakene av sushi på en kjapp og enkel måte.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
2 porsjoner
Ingredienser
- 350 g fersk laks, i biter
- 2,5 dl ris
- 1 stk mango, i biter
- 2 stk avokado, i biter
- 0,5 stk rødløk, i biter
- sesamfrø
Ponzosaus
- 4 ss soyasaus
- 2 ss rødvinseddik
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss sriracha
- 1 ts honning
- koriander, finhakket
Instruksjoner
- Kutt grønnsakene som angitt. Jeg liker å kutte grønnsakene i terninger på rundt 1 cm.
- Kok opp ris i lettsaltet vann. Plasser ferdigkokt ris nederst i serveringsbollen.
- Plasser så de øvrige ingrediensene over i bollen. De kan gjerne få sin egen lille seksjon.
- Rist sesamfrø og strø over.
- Bland alle ingrediensene i sausen. Avslutt med å forsiktig helle ponzosaus over poké bowlen.
Vær gjerne restriktiv med saus i første omgang, før du heller tilfører mer om ønskelig.
Bytt gjerne ut laks med torsk eller annen fisk. Server også gjerne med syltet ingefær, eller bytt sirachasausen med wasabi.
Du kan gjerne være kreativ ved å legge til edamamebønner, reddik, kål eller andre grønnsaker.