Server en deilig pizza med italiensk pizzabunn til lunsj eller middag. En klassiker alle setter pris på. Det er heller ingenting i veien for å lage litt ekstra og spise til kvelds.
Hvor mange nam vil du gi?
4,20 (5 vurderinger)
2 persjoner
Ingredienser
Pizzabunn
- 250 g hvetemel, helst Tipo 00
- 25 g fersk gjær
- 2 dl vann
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
Pizzasaus
- 1 stk gul løk, grovhakket
- 1 ss smør, til steking
- 1 stk chili, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks hermetiske cherrytomater
- 1 ss olivenolje
- basilikum, frisk
- salt
- pepper
Pizzatopping
- 1 stk chorizo, i skiver
- 1 stk chili, i skiver
- 2 pk fersk mozzarella, i skiver
- sorte oliven, i biter
- 1 pk ruccola
Instruksjoner
Pizzabunn
- Bland mel, gjær, vann, olje og salt i en bolle.
- Bruk kjøkkenmaskin eller kna deigen for hånd til den er fri for klumper og myk og smidig.
- La deigen heve i minst 90 minutter under plast, i et lunt rom.
Pizzasaus
- Stek løk, hvitløk og chilli i en kasserolle med smør på middels varme til løken er myk. Tilsett hakkede tomater, cherrytomater, olivenolje og basilikum og la det hele få et oppkok.
- Stavmiks blandingen og la den stå å putre på lav varme.
Pizza med topping
- Sett ovnen på 250 grader. Har du pizzastein kan du gjerne fyre opp til 300 grader.
- Kjevle ut bunnen. Bruk mye mel. Her kan du gjerne bruke tid og krefter på å få bunnen så tynn som mulig. Det er verdt arbeidet.
- Smør på pizzasausen.
- Legg på mozzarella, paprika, chorizopølse og chilli.
- Sett pizzaen i ovnen og la den steke i 10-15 minutter til skorpen er gylden. Hold et ekstra øye på den om du bruker pizzastein og høy varme.
- Server og kos deg!
Du kan bruke samme oppskrift på bunn og saus, og variere topping etter eget ønske.