Pizza med chorizo, mozzarella og oliven

Server en deilig pizza med italiensk pizzabunn til lunsj eller middag. En klassiker alle setter pris på. Det er heller ingenting i veien for å lage litt ekstra og spise til kvelds.

Hvor mange nam vil du gi?

4,20 (5 vurderinger)
2 persjoner

Ingredienser

Pizzabunn

  • 250 g hvetemel, helst Tipo 00
  • 25 g fersk gjær
  • 2 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Pizzasaus

  • 1 stk gul løk, grovhakket
  • 1 ss smør, til steking
  • 1 stk chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 ss olivenolje
  • basilikum, frisk
  • salt
  • pepper

Pizzatopping

  • 1 stk chorizo, i skiver
  • 1 stk chili, i skiver
  • 2 pk fersk mozzarella, i skiver
  • sorte oliven, i biter
  • 1 pk ruccola

Instruksjoner

Pizzabunn

  • Bland mel, gjær, vann, olje og salt i en bolle.
  • Bruk kjøkkenmaskin eller kna deigen for hånd til den er fri for klumper og myk og smidig.
  • La deigen heve i minst 90 minutter under plast, i et lunt rom.

Pizzasaus

  • Stek løk, hvitløk og chilli i en kasserolle med smør på middels varme til løken er myk. Tilsett hakkede tomater, cherrytomater, olivenolje og basilikum og la det hele få et oppkok.
  • Stavmiks blandingen og la den stå å putre på lav varme.

Pizza med topping

  • Sett ovnen på 250 grader. Har du pizzastein kan du gjerne fyre opp til 300 grader.
  • Kjevle ut bunnen. Bruk mye mel. Her kan du gjerne bruke tid og krefter på å få bunnen så tynn som mulig. Det er verdt arbeidet.
  • Smør på pizzasausen.
  • Legg på mozzarella, paprika, chorizopølse og chilli.
  • Sett pizzaen i ovnen og la den steke i 10-15 minutter til skorpen er gylden. Hold et ekstra øye på den om du bruker pizzastein og høy varme.
  • Server og kos deg!
Du kan bruke samme oppskrift på bunn og saus, og variere topping etter eget ønske. 
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!