Å lage kjøttboller selv er så mye lettere enn man kanskje ser for seg. I tillegg kan man tilsette alle urter og krydder man måtte ønske seg. Disse kjøttbollene av lam smaker litt av Hellas, og servert sammen med en digg fetakrem i pitabrød har du laget en kjempeenkel men kjempedigg middag.

Hvor mange nam vil du gi?
4,41 (5 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
Fetadipp
- 100 g fetaost
- 3 ss gresk yoghurt
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 1/2 neve basilikum, grovhakket
Kjøttboller
- 200 g kjøttdeig av lam
- 1 ss malt paprika
- 1 ss spiskummin
- 1 ss oregano
- 1 ss malt koriander
- 1 ts malt pepper
- 1 ss olivenolje
- nøytal olje, til steking
Pitabrød
- 6 lange skiver agurk
- 0,5 stk rødløk
- 2 stk pitabrød
- basilikum
Instruksjoner
- Begynn med fetadippen. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og sett kaldt.
- Skjær noen skiver agurk på langs med en ostehøvel eller lignende. Skjær løk i tynne skiver. Sett til side.
- Bland sammen alle krydderne til kjøttbollene. Bland så krydderne inn i kjøttdeigen sammen med olivenoljen. Det enkleste er å bruke hendene.
- Form så kjøttdeigen til små boller. Når all deigen er formet – ha litt nøytal olje i en stekepanne på høy varme. Vent til pannen er ordentlig varm før du har bollene i.
- Stek dem et par minutter på én side før du snur litt på dem og steker dem et par minutter til. Hvis det blir mye væske i pannen kan du helle ut denne underveis. Steketid varierer litt ut i fra hvor store kjøttboller du har laget, men ta ut en etter ca 5 minutter og del i to. Hvis den ser gjennomstekt ut er de ferdige.
- Varm pitabrød etter anvisning på pakken.
- Smør fetadipp på pitabrødene, legg på kjøttboller, grønnsaker og besilikum og nyt!
Har du lyst til å bruke fetadippen til noe annet også? Det skjønner vi godt!! Original oppskrift på den finner du HER!
Bytt ut pitabrødene med glutenfrie pitabrød så har du en glutenfri rett!