Pesto

Pesto er superdigg! Hvordan gjøre den enda bedre? Lag den selv!

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid20 minutter
1 porsjon

Utstyr

  • Foodprosessor

Ingredienser

  • 1 potte fersk basilikum, bladene
  • 30 g pinjekjerner
  • 2 fedd hvitløk, revet eller presset
  • 50 g parmesanost, revet
  • 2 dl olivenolje

Instruksjoner

  • Ha basilikumblader, pinjekjerner, revet hvitløk og revet parmesan i en foodprosessor. Ikke kjør den på full guffe, bruk heller flere pulserende trykk. Dette er for å fortsatt ha litt tekstur på pestoen.
  • Resultatet av steget over skal være en slags grov basilikumpaste.
  • Ha pasten over i en bolle og bland inn litt og litt av olivenoljen. Til dette synes jeg gaffel er fint å bruke. Hvis du har i for mye olje samtidig er det vanskeligere å få pestoen til å ikke skille seg.
  • Smak til slutt til med litt salt hvis du synes det trengs.
  • Sett det du ikke skal bruke med en gang i en tett beholder i kjøleskapet.
Samme hvor flink du er med blandingen av olje kommer pestoen til å skille seg litt når den har stått noen minutter eller dager. Da er det bare å blande med en gaffel igjen rett før du skal bruke den.
Autentisk italiensk pesto lages for hånd i en morter. Hvis du har en litt stor morter er det bare å kjøre på! Bruk samme mengde av ingrediensene som står over. 
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!