Pesto er superdigg! Hvordan gjøre den enda bedre? Lag den selv!
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid20 minutter min
1 porsjon
Utstyr
- Foodprosessor
Ingredienser
- 1 potte fersk basilikum, bladene
- 30 g pinjekjerner
- 2 fedd hvitløk, revet eller presset
- 50 g parmesanost, revet
- 2 dl olivenolje
Instruksjoner
- Ha basilikumblader, pinjekjerner, revet hvitløk og revet parmesan i en foodprosessor. Ikke kjør den på full guffe, bruk heller flere pulserende trykk. Dette er for å fortsatt ha litt tekstur på pestoen.
- Resultatet av steget over skal være en slags grov basilikumpaste.
- Ha pasten over i en bolle og bland inn litt og litt av olivenoljen. Til dette synes jeg gaffel er fint å bruke. Hvis du har i for mye olje samtidig er det vanskeligere å få pestoen til å ikke skille seg.
- Smak til slutt til med litt salt hvis du synes det trengs.
- Sett det du ikke skal bruke med en gang i en tett beholder i kjøleskapet.
Samme hvor flink du er med blandingen av olje kommer pestoen til å skille seg litt når den har stått noen minutter eller dager. Da er det bare å blande med en gaffel igjen rett før du skal bruke den.
Autentisk italiensk pesto lages for hånd i en morter. Hvis du har en litt stor morter er det bare å kjøre på! Bruk samme mengde av ingrediensene som står over.