Persimon, kaki, sharon. Kjært barn har mange navn, men kjær drink trenger ikke være vanskelig. Denne drinken er perfekt etter en tur i fjellet og dagen derpå. Mild, god og ser dritbra ut!

Hvor mange nam vil du gi?
3 (1 vurdering)
Forbredelsestid10 minutter min
Tilbredningstid20 minutter min
Totaltid30 minutter min
2 cocktail
Ingredienser
Persimonsirup
- 2 stk persimon, i biter
- 2.5 dl sukker
- 2 cl vann
- 5 ss sitronsaft
- 1 ts sitronskall, i remser
- 2 stk stjerneanis
Persimon cocktail
- 8 cl vodka
- 8 cl persimonsirup
- 2 cl sitronsaft
- 1 dl seltzer
- 1 bit persimon, som garnityr
- stjerneanis, som garnityr
Instruksjoner
- Sett en liten kasserolle på medium varme
- Tilsett alle ingrediensene til persimonsirupen i kasserollen
- Kok opp
- Skru ned varmen og la sirupen simre i 20 minutter
- Ta ut stjerneanis og sitronskall
- Stavmiks blandingen til den er blitt en jevn og fin masse
- Sil så blandingen igjennom en fin sil
- Sett frem to serveringsglass
- Fyll en cocktailshaker med is
- Tilsett vodka, sirup og sitronsaft
- Ha på lokket og rist godt i 30 sekunder
- Fordel miksen i de to glassene
- Topp av med seltzer
- Pynt med en bit persimon og litt stjerneanis
- Kos deg!
Tips: Du kan lage sirupen flere dager på forhånd. Den kan leve godt i kjøleskapet i ca. en uke.