Persillerotpuré med halloumi og grønt

Våren er her, og det er masse ferske grønnsaker også. Av og til (ofte) er det digg å holde det enkelt og beholde de naturlige gode smakene i grønnsakene. Prøv selv og sjekk om du er enig!

Hvor mange nam vil du gi?

4 (2 vurderinger)
Totaltid40 minutter
2 personer

Utstyr

  • Stavmikser

Ingredienser

  • 300 g persillerot, i biter
  • 150 g sopp, feks aromasopp, i båter
  • 6 stk asparges, i biter
  • 100 g sukkererter
  • 2 stk sjalottløk, store, i båter
  • 2 fedd hvitløk, hele
  • Olivenolje
  • Fersk timian
  • Salt
  • Pepper
  • 3 ss melk
  • 0,5 ss smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 150 g halloumi, i skiver

Til servering

  • Sesamfrø
  • Fersk timian

Instruksjoner

  • Kok opp vann til persillerotpureen.
  • Kutt alle grønnsaker.
  • Når vannet koker – ha i persilleroten og kok til den er mør. Koketiden avhenger litt av hvor store biter du kutter, sjekk med en gaffel eller lignende underveis.
  • Stek soppen i en stekepanne med litt olivenolje på middels-høy varme.
  • Når soppen er gjennomstekt og har fått en gylden farge kan du ha den over på en tallerken og kverne litt salt og pepper over.
  • Tørk over pannen og ha i litt ny olivenolje.
  • Stek resten av grønnsakene sammen med hvitløk og noen timiankvister på middels høy varme. Stek til løken er blank og aspargesen og sukkerertene er varme, men pass på å ikke steke dem for lenge. Crispy grønnsaker er best!!
  • Ha soppen tilbake i pannen med grønnsakene mot slutten hvis de trenger en liten oppvarming.
  • Hell av vannet når persilleroten er ferdigkokt. Ha i melk, smør og sitronsaft og kjør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt. Ha i mer melk hvis du vil ha pureen tynnere.
  • Stek til slutt skivene av halloumi i en stekepanne på middels-høy varme til de har fått en gylden farge på begge sider.
  • Ha persillerotpuréen på to tallerkner og dander grønnsaker og halloumi oppå. Avslutt med litt fersk timian og sesamfrø.
Litt balsamico, olivenolje eller chiliolje gjør seg også godt på toppen av retten.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!