Våren er her, og det er masse ferske grønnsaker også. Av og til (ofte) er det digg å holde det enkelt og beholde de naturlige gode smakene i grønnsakene. Prøv selv og sjekk om du er enig!
Hvor mange nam vil du gi?
4,34 (3 vurderinger)
Totaltid40 minutter min
2 personer
Utstyr
- Stavmikser
Ingredienser
- 300 g persillerot, i biter
- 150 g sopp, feks aromasopp, i båter
- 6 stk asparges, i biter
- 100 g sukkererter
- 2 stk sjalottløk, store, i båter
- 2 fedd hvitløk, hele
- Olivenolje
- Fersk timian
- Salt
- Pepper
- 3 ss melk
- 0,5 ss smør
- 1 ts sitronsaft
- 150 g halloumi, i skiver
Til servering
- Sesamfrø
- Fersk timian
Instruksjoner
- Kok opp vann til persillerotpureen.
- Kutt alle grønnsaker.
- Når vannet koker – ha i persilleroten og kok til den er mør. Koketiden avhenger litt av hvor store biter du kutter, sjekk med en gaffel eller lignende underveis.
- Stek soppen i en stekepanne med litt olivenolje på middels-høy varme.
- Når soppen er gjennomstekt og har fått en gylden farge kan du ha den over på en tallerken og kverne litt salt og pepper over.
- Tørk over pannen og ha i litt ny olivenolje.
- Stek resten av grønnsakene sammen med hvitløk og noen timiankvister på middels høy varme. Stek til løken er blank og aspargesen og sukkerertene er varme, men pass på å ikke steke dem for lenge. Crispy grønnsaker er best!!
- Ha soppen tilbake i pannen med grønnsakene mot slutten hvis de trenger en liten oppvarming.
- Hell av vannet når persilleroten er ferdigkokt. Ha i melk, smør og sitronsaft og kjør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt. Ha i mer melk hvis du vil ha pureen tynnere.
- Stek til slutt skivene av halloumi i en stekepanne på middels-høy varme til de har fått en gylden farge på begge sider.
- Ha persillerotpuréen på to tallerkner og dander grønnsaker og halloumi oppå. Avslutt med litt fersk timian og sesamfrø.
Litt balsamico, olivenolje eller chiliolje gjør seg også godt på toppen av retten.