Vi har valgt å kalle denne "peppersausen" fordi det er den eneste peppersausen du noen gang kommer til å trenge i livet. Rik på peppersmak og perfekt til et godt stykke kjøtt.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
4 personer
Utstyr
- Morter eller pepperkvern
Ingredienser
- 1 ts pepperkorn, hele
- 2 ss smør
- 2 stk sjalottløk, finhakket
- 2 ss fersk grønn pepper, på glass
- 0.5 dl cognac, kan sløyfes
- 3 dl fløte
- 1 ts sitronsaft
- kjøttbuljong, evt. kraft
- salt
Instruksjoner
- Stek hele pepperkorn i en stekepanne i noen minutter
- Kvern pepperet, med morter eller pepperkvern
- Sett til side
- Smelt smøret i en kasserolle på middels varme
- Tilsett finhakket sjalottløk og la den steke til den blir blank og myk
- Tilsett så den grønne pepperen og pepperkornene og rør godt
- Dette steget kan du hoppe over: Tilsett cogac i pannen. Tenn så på og flamber det hele.
- Tilsett fløte og kjøttbuljong og rør godt.
- Smak til med sitronsaft og salt
- VOILA
Hva med å ha litt peppersaus til denne?