Peppersausen

Vi har valgt å kalle denne "peppersausen" fordi det er den eneste peppersausen du noen gang kommer til å trenge i livet. Rik på peppersmak og perfekt til et godt stykke kjøtt.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
4 personer

Utstyr

  • Morter eller pepperkvern

Ingredienser

  • 1 ts pepperkorn, hele
  • 2 ss smør
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 2 ss fersk grønn pepper, på glass
  • 0.5 dl cognac, kan sløyfes
  • 3 dl fløte
  • 1 ts sitronsaft
  • kjøttbuljong, evt. kraft
  • salt

Instruksjoner

  • Stek hele pepperkorn i en stekepanne i noen minutter
  • Kvern pepperet, med morter eller pepperkvern
  • Sett til side
  • Smelt smøret i en kasserolle på middels varme
  • Tilsett finhakket sjalottløk og la den steke til den blir blank og myk
  • Tilsett så den grønne pepperen og pepperkornene og rør godt
  • Dette steget kan du hoppe over: Tilsett cogac i pannen. Tenn så på og flamber det hele.
  • Tilsett fløte og kjøttbuljong og rør godt.
  • Smak til med sitronsaft og salt
  • VOILA
Hva med å ha litt peppersaus til denne?
Skriv ut oppskrift
  1. Roy Sætran

    Tenkte å lage denne pepper sausen. Men hva menes med «fersk grønn pepper, på glass» ?. Hva er dette? Hvor kjøper man det?

    1. NAMNAMNAM
      @Roy Sætran

      Hei Roy! Fersk grønn pepper er umodne pepperkorn rett og slett. Du finner det i krydderavdelingen hos blant annet Meny og Oda.no. 🙂

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!