Vi har valgt å kalle denne "peppersausen" fordi det er den eneste peppersausen du noen gang kommer til å trenge i livet. Rik på peppersmak og perfekt til et godt stykke kjøtt.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
4 personer
Utstyr
- Morter eller pepperkvern
Ingredienser
- 1 ts pepperkorn, hele
- 2 ss smør
- 2 stk sjalottløk, finhakket
- 2 ss fersk grønn pepper, på glass
- 0.5 dl cognac, kan sløyfes
- 3 dl fløte
- 1 ts sitronsaft
- kjøttbuljong, evt. kraft
- salt
Instruksjoner
- Stek hele pepperkorn i en stekepanne i noen minutter
- Kvern pepperet, med morter eller pepperkvern
- Sett til side
- Smelt smøret i en kasserolle på middels varme
- Tilsett finhakket sjalottløk og la den steke til den blir blank og myk
- Tilsett så den grønne pepperen og pepperkornene og rør godt
- Dette steget kan du hoppe over: Tilsett cogac i pannen. Tenn så på og flamber det hele.
- Tilsett fløte og kjøttbuljong og rør godt.
- Smak til med sitronsaft og salt
- VOILA
Hva med å ha litt peppersaus til denne?
Tenkte å lage denne pepper sausen. Men hva menes med «fersk grønn pepper, på glass» ?. Hva er dette? Hvor kjøper man det?
Hei Roy! Fersk grønn pepper er umodne pepperkorn rett og slett. Du finner det i krydderavdelingen hos blant annet Meny og Oda.no. 🙂