Pasta med timian, løk og crispy bacon

Deilig pastarett med løk, sopp og timian i en digg ostesaus med gruyere. Det hele toppet med sprøstekt bacon og burrata.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
Totaltid45 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 2 stk gul løk, grovhakket
  • 150 g sopp, i tynne skiver
  • 50 g smør
  • 1 dl hvitvin
  • 2 fedd hvitløk, hele
  • 4 stk kvister fersk timian
  • 50 g godt bacon
  • 200 g pasta
  • 1 ss timian, fersk, bladene
  • 1,5 dl matfløte
  • 1,5 dl pastavann
  • 50 g gruyere, revet
  • 150 g burrata

Instruksjoner

  • Ta burrataen ut av kjøleskapet.
  • Sett stekeovnen på 180 grader og stek baconet i ca 15 min eller til det ser gyldent og fint ut. Sett til side når det er ferdig.
  • Kutt løk i biter og sopp i tynne skiver. Bruk den soppen du liker best, vi brukte en blanding av østerssopp, shiitakesopp og aromasopp.
  • Smelt smøret i en stor kjele og surr løken på middels varme til den blir myk.
  • Tilsett vinen i 3 omganger. Hell i litt og la den fordampe mens du rører innimellom. La det gå ca 5 min mellom hver del.
  • Stek samtidig soppen i en tørr stekepanne på middels varme sammen med hele hvitløksfedd og timiankvister. Rør iblant. Hvis det kommer mye væske ut av soppen – hell dette av underveis.
  • Kok opp vann til pastaen og kok etter anvisning på pakken. Ha maks 0,5 ts salt i vannet! En god del av pastavannet skal brukes senere til sausen.
  • Fjern timian og hvitløksfeddene fra pannen og hell soppen over i kjelen med løk. Tilsett timianblader og bland godt. Sett ned varmen til lav.
  • Når pastaen er ferdig, spar på ca 1,5 dl av pastavannet. Tilsett dette og fløten i kjelen og bland godt.
  • Tilsett pasta og revet gruyere og bland igjen.
  • Riv burrataen fra hverandre og dander oppå pastaen. Server med stekt bacon på toppen.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!