Deilig pastarett med løk, sopp og timian i en digg ostesaus med gruyere. Det hele toppet med sprøstekt bacon og burrata.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Totaltid45 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 2 stk gul løk, grovhakket
- 150 g sopp, i tynne skiver
- 50 g smør
- 1 dl hvitvin
- 2 fedd hvitløk, hele
- 4 stk kvister fersk timian
- 50 g godt bacon
- 200 g pasta
- 1 ss timian, fersk, bladene
- 1,5 dl matfløte
- 1,5 dl pastavann
- 50 g gruyere, revet
- 150 g burrata
Instruksjoner
- Ta burrataen ut av kjøleskapet.
- Sett stekeovnen på 180 grader og stek baconet i ca 15 min eller til det ser gyldent og fint ut. Sett til side når det er ferdig.
- Kutt løk i biter og sopp i tynne skiver. Bruk den soppen du liker best, vi brukte en blanding av østerssopp, shiitakesopp og aromasopp.
- Smelt smøret i en stor kjele og surr løken på middels varme til den blir myk.
- Tilsett vinen i 3 omganger. Hell i litt og la den fordampe mens du rører innimellom. La det gå ca 5 min mellom hver del.
- Stek samtidig soppen i en tørr stekepanne på middels varme sammen med hele hvitløksfedd og timiankvister. Rør iblant. Hvis det kommer mye væske ut av soppen – hell dette av underveis.
- Kok opp vann til pastaen og kok etter anvisning på pakken. Ha maks 0,5 ts salt i vannet! En god del av pastavannet skal brukes senere til sausen.
- Fjern timian og hvitløksfeddene fra pannen og hell soppen over i kjelen med løk. Tilsett timianblader og bland godt. Sett ned varmen til lav.
- Når pastaen er ferdig, spar på ca 1,5 dl av pastavannet. Tilsett dette og fløten i kjelen og bland godt.
- Tilsett pasta og revet gruyere og bland igjen.
- Riv burrataen fra hverandre og dander oppå pastaen. Server med stekt bacon på toppen.