Papayasalat – Som tam goong

Denne thaisalaten er noe av det beste som finnes. Supersmakfull, litt spicy og sunn som bare det. Den er perfekt alene, men også supergod i kompani med andre thairetter. Selv lager vi den ofte med sticky rice og frittert kylling. Det første du trenger er en stor grønn papaya!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk grønn papaya, revet
  • 2 stk gulrot, revet
  • 15 stk cherrytomater, delt i to
  • 3 stk meterbønner, i biter
  • 1 stk chili, gjerne jalapeno eller habanero
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk lime, saften
  • 5 ss fiskesaus
  • 3 ss sukker
  • peanøtter, grovhakket

Instruksjoner

  • Bland sammen revet papaya, gulrot, cherrytomater og meterbønner i den serveringbolle.
  • I en annen bolle tilsetter du chili og hvitløk
  • Bruk baksiden av en skje til å mose chili og hvitløk sammen til en fuktig masse. Har du morter kan du bruke den.
  • Tilsett så lime, fiskesaus, sukker og peanøtter og rør godt sammen til sukkeret er oppløst i blandingen.
  • Ha sausen over i salatbollen og bland godt sammen.
  • Topp med litt hakkede peanøtter.
  • Server!
Tips: Denne retten er kjempegod med fritert kylling og (sticky) rice!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!