Denne thaisalaten er noe av det beste som finnes. Supersmakfull, litt spicy og sunn som bare det. Den er perfekt alene, men også supergod i kompani med andre thairetter. Selv lager vi den ofte med sticky rice og frittert kylling. Det første du trenger er en stor grønn papaya!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
4 porsjoner
Ingredienser
- 1 stk grønn papaya, revet
- 2 stk gulrot, revet
- 15 stk cherrytomater, delt i to
- 3 stk meterbønner, i biter
- 1 stk chili, gjerne jalapeno eller habanero
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stk lime, saften
- 5 ss fiskesaus
- 3 ss sukker
- peanøtter, grovhakket
Instruksjoner
- Bland sammen revet papaya, gulrot, cherrytomater og meterbønner i den serveringbolle.
- I en annen bolle tilsetter du chili og hvitløk
- Bruk baksiden av en skje til å mose chili og hvitløk sammen til en fuktig masse. Har du morter kan du bruke den.
- Tilsett så lime, fiskesaus, sukker og peanøtter og rør godt sammen til sukkeret er oppløst i blandingen.
- Ha sausen over i salatbollen og bland godt sammen.
- Topp med litt hakkede peanøtter.
- Server!
Tips: Denne retten er kjempegod med fritert kylling og (sticky) rice!