Pannekakekake! Masse pannekaker oppå hverandre med syltetøy og krem i mellom. En lettere og morsommere versjon av en bløtkake?
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
1 kake
Utstyr
- Håndmikser
Ingredienser
Pannekaker
- 2 stk egg
- 3 dl hvetemel
- 4 dl melk
- 10 g smeltet smør
- 0,5 ts salt
- 4 ss sukker
Fyll
- 6 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- Syltetøy
- Ferske bær
- Melis
- Mynte, (kan sløyfes)
Instruksjoner
- Pisk sammen melk og egg.
- Bland deretter gradvis inn hvetemelet til du oppnår ønsket konsistens. Den skal være rennende, men tykkere enn vann. Spe på med mer mel og/eller melk til du blir fornøyd.
- Rør inn en klype salt og smeltet smør.
- La røren svelle og godgjøre seg i en halvtimes tid.
- Stek pannekakene i en panne på middels/høy varme med litt smør, snu dem når de begynner å boble såvidt. Jo tynnere pannekakene er jo bedre.
- La pannekakene avkjøles før du begynner å bygge kake.
- Ha fløte og sukker i en bolle og pisk til det blir krem. Pass på å stoppe i tide. Blir kremen for fast blir det vanskelig å smøre den utover senere.
- Legg en pannekake på et fat. Velg fat med omhu, fordi lykke til hvis du angrer og vil flytte kaken til et annet.
- Ha på litt krem og deretter syltetøy. Legg på en ny pannekake og gjenta.
- Når du har nådd ønsket høyde – avslutt med en pannekake, krem, friske bær, et dryss melis og evt mynte.
Her gjelder det å ikke overdrive fyllet mellom hver pannekake så vi unngår at kaken blir for tung og synker sammen.
Et annet tips er også å bruke en sprutepose eller flaske til syltetøyet.