Pannkakstårta

Pannekakekake! Masse pannekaker oppå hverandre med syltetøy og krem i mellom. En lettere og morsommere versjon av en bløtkake?

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
1 kake

Utstyr

  • Håndmikser

Ingredienser

Pannekaker

  • 2 stk egg
  • 3 dl hvetemel
  • 4 dl melk
  • 10 g smeltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss sukker

Fyll

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • Syltetøy
  • Ferske bær
  • Melis
  • Mynte, (kan sløyfes)

Instruksjoner

  • Pisk sammen melk og egg.
  • Bland deretter gradvis inn hvetemelet til du oppnår ønsket konsistens. Den skal være rennende, men tykkere enn vann. Spe på med mer mel og/eller melk til du blir fornøyd.
  • Rør inn en klype salt og smeltet smør.
  • La røren svelle og godgjøre seg i en halvtimes tid.
  • Stek pannekakene i en panne på middels/høy varme med litt smør, snu dem når de begynner å boble såvidt. Jo tynnere pannekakene er jo bedre.
  • La pannekakene avkjøles før du begynner å bygge kake.
  • Ha fløte og sukker i en bolle og pisk til det blir krem. Pass på å stoppe i tide. Blir kremen for fast blir det vanskelig å smøre den utover senere.
  • Legg en pannekake på et fat. Velg fat med omhu, fordi lykke til hvis du angrer og vil flytte kaken til et annet.
  • Ha på litt krem og deretter syltetøy. Legg på en ny pannekake og gjenta.
  • Når du har nådd ønsket høyde – avslutt med en pannekake, krem, friske bær, et dryss melis og evt mynte.
Her gjelder det å ikke overdrive fyllet mellom hver pannekake så vi unngår at kaken blir for tung og synker sammen. 
Et annet tips er også å bruke en sprutepose eller flaske til syltetøyet.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!