Enkel hverdagsrett som tar kort tid å lage, og som samtidig smaker godt. Om du liker orange chicken er dette lakseretten for deg.
Hvor mange nam vil du gi?
3,34 (3 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter min
Tilbredningstid10 minutter min
Totaltid20 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 500 g laks, skinn og benfri
- 2 dl ris
- 1 bunt asparges
- 1 ss olivenolje
- 1 dl appelsinjuice
- 1 dl buljong
- 1 ss maisenna
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts fennikelfrø
- 3 ss honning
- 2 ss soyasaus
- salt og pepper
- 0.5 stk appelsin, i skiver
Instruksjoner
- Start med å koke opp ris som anvist på pakken
- Gå så igang med å krydre laksen godt med salt og pepper på begge sider
- Finn frem en stor stekepanne og sett den på høy varme
- Ha i oljen og varm den godt opp
- Stek aspargesen godt på alle sider i ca 4 minutter
- Legg til siden
- Ha laksen i stekepannen og stek den i 3 minutter på hver side, slik at den får en brun stekeskorpe
- Skru varmen ned til middels
- Bland sammen appelsinjuice, buljong, maisenna, fennikelfrø, soyasaus, honning og hvitløk til en saus i en bolle
- Legg aspargesen tilbake i pannen med laksen
- Hell så over sausen
- Stek det hele videre på middels varme i 4 minutter til laksen er gjennomstekt og sausen har tyknet til
- Topp med skiver av appelsin
- Server som den er i stekepannen og kos deg med middagen!
Tips: Er dette en favorittrett anbefaler vi å teste vår oppskrift på orange chicken