Pannestekt laks i appelsinsaus

Enkel hverdagsrett som tar kort tid å lage, og som samtidig smaker godt. Om du liker orange chicken er dette lakseretten for deg.

Hvor mange nam vil du gi?

3,34 (3 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter
Tilbredningstid10 minutter
Totaltid20 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 500 g laks, skinn og benfri
  • 2 dl ris
  • 1 bunt asparges
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 dl buljong
  • 1 ss maisenna
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts fennikelfrø
  • 3 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • salt og pepper
  • 0.5 stk appelsin, i skiver

Instruksjoner

  • Start med å koke opp ris som anvist på pakken
  • Gå så igang med å krydre laksen godt med salt og pepper på begge sider
  • Finn frem en stor stekepanne og sett den på høy varme
  • Ha i oljen og varm den godt opp
  • Stek aspargesen godt på alle sider i ca 4 minutter
  • Legg til siden
  • Ha laksen i stekepannen og stek den i 3 minutter på hver side, slik at den får en brun stekeskorpe
  • Skru varmen ned til middels
  • Bland sammen appelsinjuice, buljong, maisenna, fennikelfrø, soyasaus, honning og hvitløk til en saus i en bolle
  • Legg aspargesen tilbake i pannen med laksen
  • Hell så over sausen
  • Stek det hele videre på middels varme i 4 minutter til laksen er gjennomstekt og sausen har tyknet til
  • Topp med skiver av appelsin
  • Server som den er i stekepannen og kos deg med middagen!
Tips: Er dette en favorittrett anbefaler vi å teste vår oppskrift på orange chicken
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!