Mmmm, søtt og salt er en namnam kombo. Fleskepannekaker er kjent for mange, men hva med å bytte bacon med pinnekjøtt?
Hvor mange nam vil du gi?
5 (6 vurderinger)
Totaltid40 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 1 stk egg
- 1,5 dl hvetemel
- 2 dl melk
- 50 g smeltet smør
- 1 klype salt
- Gårsdagens pinnekjøtt
- Ditt favorittsyltetøy
Instruksjoner
- Pisk sammen melk og egg.
- Bland deretter gradvis inn hvetemelet til du oppnår ønsket konsistens. Den skal være rennende, men tykkere enn vann. Spe på med mer mel og/eller melk til du blir fornøyd.
- Rør inn en klype salt, og smeltet smør.
- La røren svelle og godgjøre seg i en halvtimes tid – da blir pannekakene ekstra gode.
- I mellomtiden – varm litt pinnekjøtt i ovnen og fjern kjøttet fra bena.
- Stek pannekakene på høy varme i en stekepanne med litt smør, snu dem når de begynner å boble såvidt.
- Finn fram syltetøy etter dine ønsker og lyster.
- Ha pinnekjøtt på en pannekake, topp med syltetøy, rull og njut!
Topp med litt ferske bær og litt mynte hvis du vil!
Hvis du ikke har pinnekjøtt så er pannekakeoppskriften digg i seg selv, men anbefaler da at du tilsetter litt sukker (ca 2 spiseskjeer).