Paibunn

Basisoppskrift til enhver pai!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
4 personer

Utstyr

  • Paiform på 26 cm

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt

Instruksjoner

  • Bland mel og terninger av smør i en bolle. Tilsett så kaldt vann og salt. 
  • Kna det hele sammen til en jevn og fin masse. 
  • Sett kaldt i minst 30 minutter. Den har ikke vondt av å stå lenger, så om du ønsker å lage paibunnen dagen før så er det ikke noe problem. 
  • Fordel massen i en paibunn. Se til at det blir tynt og jevnt fordelt, og at du trekker deigen opp på kantene.
  • Bruk en gaffel til å stikke små hull i paubunnen.
  • Sett ovnen på 220 grader. 
  • Forstek bunnen i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Fyll på med ønskede ingredienser. 
Server gjerne med en grønn salat.
Skriv ut oppskrift
Deilig paibunn klar for steking

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!