Basisoppskrift til enhver pai!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
4 personer
Utstyr
- Paiform på 26 cm
Ingredienser
- 200 g hvetemel
- 100 g smør, romtemperert
- 1 dl vann
- 1 ts salt
Instruksjoner
- Bland mel og terninger av smør i en bolle. Tilsett så kaldt vann og salt.
- Kna det hele sammen til en jevn og fin masse.
- Sett kaldt i minst 30 minutter. Den har ikke vondt av å stå lenger, så om du ønsker å lage paibunnen dagen før så er det ikke noe problem.
- Fordel massen i en paibunn. Se til at det blir tynt og jevnt fordelt, og at du trekker deigen opp på kantene.
- Bruk en gaffel til å stikke små hull i paubunnen.
- Sett ovnen på 220 grader.
- Forstek bunnen i ovnen i ca. 10 minutter.
- Fyll på med ønskede ingredienser.
Server gjerne med en grønn salat.