Denne quichen er supergod som både lunsj og middag. Massevis av smak og digge greier!
Hvor mange nam vil du gi?
4,75 (4 vurderinger)
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid1 time t
Totaltid1 time t 30 minutter min
4 personer
Utstyr
- Paiform på 26 cm
Ingredienser
Paibunn
- 200 g hvetemel
- 100 g smør, romtemperert
- 1 dl vann
- 1 ts salt
Paifyll
- 3 stk asparges, i biter
- 1/4 stk brokkoli, i biter
- 1 stk rødløk, grovhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss soltørkede tomater i olje, grovhakket
- 100 g spekeskinke
- 200 g crème fraîche
- 4 stk egg
- 2 stk mozzarella, fersk
- salt og pepper
Instruksjoner
- Bland mel og smør i en bolle
- Tilsett kaldt vann og salt
- Kna det hele sammen til en jevn og fin masse
- Fordel massen i en paibunn. Se til at det blir tynt og jevnt fordelt, og at du trekker deigen opp over kantene
- Bruk en gaffel til å stikke små hull i paibunnen
- Sett bunnen kaldt i minst 30 minutter. Den har ikke vondt av å stå lenger, så om du ønsker å lage paibunnen dagen før så er det ikke noe problem. Da bør den dekkes med plastfolie
- Sett ovnen på 220 grader
- Forstek bunnen i ovnen i ca. 10 minutter
- Stek asparges, brokkoli, hvitløk og løk i en panne til de blir gyldne
- Hell grønnsakene over fra pannen til paibunnen
- Fordel biter med spekeskinke over grønnsakene i paien
- Visp så egg, crème fraîche og salt og pepper i en bolle
- Hell eggemiksen over paibunnen
- Skjer mozzarellaosten i skiver, og fordel på toppen av paien
- Stek i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter. Følg med på paien underveis. Når innholdet er stivnet og den har fått en gylden farge på toppen er paien klar til å spises
Tips: Server gjerne med en frisk grønn salat
Tips: For en enklere versjon kan du droppe asparges, og bare bruke brokkoli
Tips: Om du vil kan du bytte ut grønnsakene i listen med det du har i kjøleskapet