Quiche med brokkoli og spekeskinke

Denne quichen er supergod som både lunsj og middag. Massevis av smak og digge greier!

Hvor mange nam vil du gi?

4,75 (4 vurderinger)
Forbredelsestid30 minutter
Tilbredningstid1 time
Totaltid1 time 30 minutter
4 personer

Utstyr

  • Paiform på 26 cm

Ingredienser

Paibunn

  • 200 g hvetemel
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt

Paifyll

  • 3 stk asparges, i biter
  • 1/4 stk brokkoli, i biter
  • 1 stk rødløk, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss soltørkede tomater i olje, grovhakket
  • 100 g spekeskinke
  • 200 g crème fraîche
  • 4 stk egg
  • 2 stk mozzarella, fersk
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Bland mel og smør i en bolle
  • Tilsett kaldt vann og salt
  • Kna det hele sammen til en jevn og fin masse
  • Fordel massen i en paibunn. Se til at det blir tynt og jevnt fordelt, og at du trekker deigen opp over kantene
  • Bruk en gaffel til å stikke små hull i paibunnen
  • Sett bunnen kaldt i minst 30 minutter. Den har ikke vondt av å stå lenger, så om du ønsker å lage paibunnen dagen før så er det ikke noe problem. Da bør den dekkes med plastfolie
  • Sett ovnen på 220 grader
  • Forstek bunnen i ovnen i ca. 10 minutter
  • Stek asparges, brokkoli, hvitløk og løk i en panne til de blir gyldne
  • Hell grønnsakene over fra pannen til paibunnen
  • Fordel biter med spekeskinke over grønnsakene i paien
  • Visp så egg, crème fraîche og salt og pepper i en bolle
  • Hell eggemiksen over paibunnen
  • Skjer mozzarellaosten i skiver, og fordel på toppen av paien
  • Stek i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter. Følg med på paien underveis. Når innholdet er stivnet og den har fått en gylden farge på toppen er paien klar til å spises
Tips: Server gjerne med en frisk grønn salat
Tips: For en enklere versjon kan du droppe asparges, og bare bruke brokkoli
Tips: Om du vil kan du bytte ut grønnsakene i listen med det du har i kjøleskapet
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!