Pad Thai er kjapp, enkel og veldig god. I tillegg er den lett å lage i vegetarversjon om du bytter ut kyllingen med tofu. Denne oppskriften har en liten tvist, der du legger til Pak Choi som gir en ekstra god smak.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
4 porsjoner
Ingredienser
- 600 g kylling, eller tofu
- nøytral olje, til steking
- 300 g risnudler
- 200 g pak choi
- 150 g bønnespirer
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 3 stk sjalottløk, grovhakket
- 3 stk egg
- koriander, finhakket
- peanøtter, finhakket
Saus
- 5 ss honning
- 5 ss tamarindsaus
- 1 stk lime, saften
- 5 ss fiskesaus
- 2 ss sriracha
Instruksjoner
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Se til at honningen blandes godt inn.
- Stek kyllingen i en varm panne med litt olje til den er gjennomstekt og gylden. Sett til side.
- Bruk en panne med høye kanter, eksempelvis en wokpanne. Varm litt olje i pannen og tilsett hvitløk og sjalottløk. Pass på at løken ikke svir seg. La det putre i 2 minutter.
- Tilsett så pak choi og bønnespirer og vend det hele sammen.
- Kok risnudlene som beskrevet på pakken. Skyll så i kald vann for å unngå at de klebrer.
- Ha nudlene i wokpannen og bland det hele sammen
- Lag så rom i pannen der det ikke ligger noe grønnsaker eller nudler og kakk de to eggene der. La de stivne litt før du blander det hele sammen.
- Hell over sausen.
- Tilsett bønnespirer og grovhakkede peanøtter.
- Ha over peanøtter og koriander som garnityr.
- Server gjerne med oppkuttede limebåter, og kos deg!