Pad Krapow er en spicy thailandsk wok med hvitløk, chili og basilikum. Serveres med ris og et sprøstekt egg.

Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid25 minutter min
2 personer
Utstyr
- Morter
Ingredienser
- 6 stk thai chili
- 6 stk hvitløksfedd
- 400 g kjøttdeig av svin
- 30 g holy basil
Saus
- 2 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 2 ss østerssaus, glutenfri ved behov
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss palmesukker
- 1 ss vann
Til servering
- 2 porsjoner jasminris
- 2 stk stekt egg
Instruksjoner
- Kok risen etter anvisningen på pakken.
- Fjern frøene og kantene frøene er festet i fra chilien og ha den i en morter sammen med hvitløken. Knus det sammen til en paste.
- Bland ingrediensene til sausen.
- Basilikumbladene skal ikke kuttes, bare ta dem av stammen og legg til side.
- Varm en wokpanne på middels-høy varme og ha i litt nøytral olje.
- Tilsett chili- og hvitløkspasten og stek i noen minutter.
- Tilsett kjøttdeigen. Hakk i små biter og stek til den er gjennomstekt.
- Hell sausen over og bland godt. Stek videre i et minutt.
- Ta pannen av varmen og bland inn basilikumbladene. Rør forsiktig i ca 30 sekunder til bladene blir mørke og myke.
- Varm mer olje i en stekepanne på høy varme og stek eggene til de er crispy under, men fortsatt har rennende plomme.
- Server på nykokt ris og nyt!
Hvis du ikke finner holy basil er vanlig basilikum det beste alternativet.