Pad Kra Pow

Pad Krapow er en spicy thailandsk wok med hvitløk, chili og basilikum. Serveres med ris og et sprøstekt egg.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid25 minutter
2 personer

Utstyr

  • Morter

Ingredienser

  • 6 stk thai chili
  • 6 stk hvitløksfedd
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 30 g holy basil

Saus

  • 2 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 2 ss østerssaus, glutenfri ved behov
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss palmesukker
  • 1 ss vann

Til servering

  • 2 porsjoner jasminris
  • 2 stk stekt egg

Instruksjoner

  • Kok risen etter anvisningen på pakken.
  • Fjern frøene og kantene frøene er festet i fra chilien og ha den i en morter sammen med hvitløken. Knus det sammen til en paste.
  • Bland ingrediensene til sausen.
  • Basilikumbladene skal ikke kuttes, bare ta dem av stammen og legg til side.
  • Varm en wokpanne på middels-høy varme og ha i litt nøytral olje.
  • Tilsett chili- og hvitløkspasten og stek i noen minutter.
  • Tilsett kjøttdeigen. Hakk i små biter og stek til den er gjennomstekt.
  • Hell sausen over og bland godt. Stek videre i et minutt.
  • Ta pannen av varmen og bland inn basilikumbladene. Rør forsiktig i ca 30 sekunder til bladene blir mørke og myke.
  • Varm mer olje i en stekepanne på høy varme og stek eggene til de er crispy under, men fortsatt har rennende plomme.
  • Server på nykokt ris og nyt!
Hvis du ikke finner holy basil er vanlig basilikum det beste alternativet.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!