Sunn og godt torskerett med mye smak. Den er enkel å lage, og elsket av de fleste. Retten passer perfekt om du er pescetarianer og/eller har glutenallergi.
Hvor mange nam vil du gi?
3,40 (5 vurderinger)
4 personer
Utstyr
- Aluminiumsfolie
Ingredienser
Ovnsbakt torsk
- 4 stk torsk, filet
- havsalt
- 40 g smør
- 1 ts pepper
- 1 pk bacon, kan sløyfes for vegetariansk alternativ
Rotmos
- 4 stk gulrot
- 400 g kålrot
- 1/5 stk sitron
- rosmarin
- 50 g smør
- 2 dl matfløte
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Glasert sjalottløk
- 6 stk sjalottløk
- 2 ss smør
- 1 ss sukker
- 1 dl balsamicoeddik
- 1 dl vann
Pannestekte poteter
- 200 g poteter
- 2 ss smør
- 4 fedd hvitløk
- 3 kvaster rosmarin, fersk
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Saus
- 2 stk sjalottløk , finhakket
- 2 ss smør
- 1 dl tørr hvitvin, som kan byttes med eplejuice og 1 ss sitronsaft
- 1 dl grønnsaksbuljong
- 1 dl matfløte
Instruksjoner
Rotmos
- Sett på en kjele med vann og la den koke opp.
- Kutt gulrøtter og kålrot i terninger på ca. 1×1 cm.
- Kutt sitron i skiver og kvest av rosmarin fra busken.
- Skru varmen på middels og ha i gulrøtter, kålrot rosmarin og sitron.
- La det hele koke under lokk til grønnsakene er møre. Du kan kjenne om de er møre om du bruker en gaffel og grønnsaken sklir av. Det tar ca. 1 time.
- Når grønnsakene er møre tar du ut sitron og rosmarin.
- Stavmiks grønnnsakene til de får en konsistens av puré.
- Tilsett smør og matfløte.
- Smak til med salt og pepper.
Ovnsbakt torsk
- Sett ovnen på 175 grader.
- Legg torsken på aliminiumsfolie.
- Krydre så torskeskivene med salt og pepper, og legg en dæsj smør på toppen.
- Pakk folien rundt torsken og la det hele stå i ovnen i 15 minutters. Fisken er ferdig når den flaker når du pirker i den.
Saus
- Finhakk sjalottløk og ha over i en kjele med smøret.
- La løken stå på middels varme til den er blitt myk.
- Tilsett hvitvin og la det reduseres til det får en konsistens av sirup.
- Tilsett grønnsaksbuljong og la det reduseres igjen.
- Når kosistensen er tykk kan du tilsette matfløte og stavmikse det hele til det får en myk konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
Glaserte sjalottløk
- Rens sjalottløk og kutt i to på langs.
- Varm smør i en panne på middels varme og stek sjarlottløken til den blir gylden.
- Tilsett sukker, balsamico og vann.
- La det hele stå å småkoke slik at det reduseres til at det nesten ikke er noe væske igjen i kasserollen. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen.
Pannestekte poteter
- Skjær potetene i tynne skiver.
- Varm en panne på middels varme med smør og ha i potetene.
- Ha så i hvitløk og rosmarin og rør kontinuerlig med en stekespade til potetene er blitt gyldende på begge sider. De skal være crispy når de er ferdige.