Ovnsbakt landkylling med plomme er en deilig rett som krever litt marineringstid, men lite aktiv arbeidstid. Dette er en prefekt høstrett!
Hvor mange nam vil du gi?
4,75 (4 vurderinger)
Tilbredningstid1 time t 15 minutter min
Totaltid1 time t 15 minutter min
2 porsjoner
Utstyr
- Ildfast form
Ingredienser
- 600 g landkylling, lår
- 2 ts fennikelfrø
- 2 ts sitronsaft
- 1 ss sitronskall, revet
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss honning
- 0.25 ts allehåndekrydder
- 1 ts chiliflak
- 6 stk plommer, i båter
- 1 stk rødløk, i båter
- olivenolje
- timian
- salt og pepper
Instruksjoner
- Varm en stekepanne på middels varme og ha i fennikkelfrøene
- Varm frøene under omrøring til de blir gyldende
- Ha frøene over på en fjøl. Knus frøene ved å rulle et syltetøyglass over dem. Har du en morter kan du heller bruke den
- Ha frøene i en stor bolle
- Ha i sitronsaft, sitronskall, hvitløk, honning, allehånde og chiliflak
- Rør blandingen godt sammen
- Legg frem kyllingen og ha over godt med salt og pepper
- Ha kyllingen over i marinaden og se at de er dekket godt til med saus
- Ha plommen over i bollen med kylling i marinade og rør godt rundt
- Sett bollen i kjøleskapet og la det hele marinere i minst 2 timer, men gjerne over natten
- Sett ovnen på 220 grader
- Ha kyllingen og plommene med marinaden over i en ildfast form
- Fordel rødløken over i formen
- Ha over olivenolje og timian
- Stek det hele i 35-40 minutter slik at kyllingen blir gjennomstekt og saftig
- Dryss over fersk timian og server
Tips: Denne retten kan spises som den er eller serveres med godt brød, stekte poteter eller ris.