Ovnsbakt laks med teriyakisaus

Denne sunne, digge og friske lakseretten er en perfekt hverdagsmiddag med sjukt mye smak.

Hvor mange nam vil du gi?

4 (19 vurderinger)
2 personer

Utstyr

  • Ildfast form

Ingredienser

  • 2 stk laksefilet, skinn- og benfri
  • 2 dl ris
  • 6 ss teryakisaus
  • 250 g spinat
  • 1 stk brokkoli
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 0.5 dl vann
  • sesamfrø, kan sløyfes

Instruksjoner

  • Skru ovnen på 220 grader
  • Kok ris som anvist på pakken
  • Legg laksefiletene i en ildfast form
  • Bruk en pensel eller slikkepott og smør laksefiletene inn med teryakisaus. Har du noe til overs kan du helle det over laksen
  • Kutt opp brokkolien i små tær og legg dem ved siden av laksen i den ildfaste formen
  • Putt laks og brokkoli i ovnen og stek i 12-15 minutter
  • Ha vann, smør og hvitløk i en kasserolle og skru opp til full varme
  • Når vannet koker tilsetter du spinaten og lar den smørdampe til den har falt helt sammen og alt vannet er fordampet.
  • Server laksen, risen, brokkolien og spinaten sammen på en tallerken med et dryss av sesamfrø over.
  • Server!
Tips: For glutenfri versjon, bruk glutenfri teriyaki. Vår oppskrift er kjempegod. Du finner den her.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!