Denne sunne, digge og friske lakseretten er en perfekt hverdagsmiddag med sjukt mye smak.
Hvor mange nam vil du gi?
4 (19 vurderinger)
2 personer
Utstyr
- Ildfast form
Ingredienser
- 2 stk laksefilet, skinn- og benfri
- 2 dl ris
- 6 ss teryakisaus
- 250 g spinat
- 1 stk brokkoli
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss smør
- 0.5 dl vann
- sesamfrø, kan sløyfes
Instruksjoner
- Skru ovnen på 220 grader
- Kok ris som anvist på pakken
- Legg laksefiletene i en ildfast form
- Bruk en pensel eller slikkepott og smør laksefiletene inn med teryakisaus. Har du noe til overs kan du helle det over laksen
- Kutt opp brokkolien i små tær og legg dem ved siden av laksen i den ildfaste formen
- Putt laks og brokkoli i ovnen og stek i 12-15 minutter
- Ha vann, smør og hvitløk i en kasserolle og skru opp til full varme
- Når vannet koker tilsetter du spinaten og lar den smørdampe til den har falt helt sammen og alt vannet er fordampet.
- Server laksen, risen, brokkolien og spinaten sammen på en tallerken med et dryss av sesamfrø over.
- Server!
Tips: For glutenfri versjon, bruk glutenfri teriyaki. Vår oppskrift er kjempegod. Du finner den her.