Ovnsbakt laks med teriyakisaus

Denne sunne, digge og friske lakseretten er en perfekt hverdagsmiddag med sjukt mye smak.

Hvor mange nam vil du gi?

4 (19 vurderinger)
2 personer

Utstyr

  • Ildfast form

Ingredienser

  • 2 stk laksefilet, skinn- og benfri
  • 2 dl ris
  • 6 ss teryakisaus
  • 250 g spinat
  • 1 stk brokkoli
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 0.5 dl vann
  • sesamfrø, kan sløyfes

Instruksjoner

  • Skru ovnen på 220 grader
  • Kok ris som anvist på pakken
  • Legg laksefiletene i en ildfast form
  • Bruk en pensel eller slikkepott og smør laksefiletene inn med teryakisaus. Har du noe til overs kan du helle det over laksen
  • Kutt opp brokkolien i små tær og legg dem ved siden av laksen i den ildfaste formen
  • Putt laks og brokkoli i ovnen og stek i 12-15 minutter
  • Ha vann, smør og hvitløk i en kasserolle og skru opp til full varme
  • Når vannet koker tilsetter du spinaten og lar den smørdampe til den har falt helt sammen og alt vannet er fordampet.
  • Server laksen, risen, brokkolien og spinaten sammen på en tallerken med et dryss av sesamfrø over.
  • Server!
Tips: For glutenfri versjon, bruk glutenfri teriyaki. Vår oppskrift er kjempegod. Du finner den her.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4 from 19 votes (19 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!