Orange chicken – fritert kylling i appelsinsaus

Orange chicken er den deilig kinesisk rett bestående av fritert kylling i en appelsinsaus. I denne oppskriften går vi for en teknikk der du dobbeltfriterer kyllingen. Det er ikke vanskeligere enn vanlig fritering, og konsekvensen blir en skikkelig crispy og deilig kyllingrett.

Hvor mange nam vil du gi?

4,72 (14 vurderinger)
Forbredelsestid15 minutter
Tilbredningstid20 minutter
Totaltid35 minutter
4 personer

Ingredienser

Fritert kylling

  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 stk egg
  • 1 dl maisenna
  • 0.5 dl hvetemel, kan byttes med maisenna
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts paprikapulver, kan sløyfes
  • 1 dl rapsolje, til fritering
  • 4 dl ris

Appelsinsauns

  • 1 dl appelsinjuice
  • 0.5 dl sukker
  • 3 ss riseddik
  • 3 ss soyasaus
  • 0.5 ts ingefær, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss sriracha
  • 1 ss maisenna

Garnityr

  • vårløk, i skiver
  • sesamfrø

Instruksjoner

Appelsinsaus

  • Finn frem en medium stor kasserolle
  • Tilsett appelsinjuice, sukker, eddik, soyasaus, ingefær, hvitløk og sriracha
  • Varm opp på medium varme i 3 minutter, til sukkeret er oppløst
  • Finn frem en liten bolle og visp sammen 1 ss maisenna og 2 ss vann til sausen blir tykk, som en paste.
  • Tilsett i kasserollen og visp sammen
  • La det hele putre i 5 nye minutter til sausen tyknes.
  • Sett til side.

Fritert kylling

  • Kakk eggene i en bolle og visp dem hurtig sammen
  • Bland sammen i en annen bolle maisenna, hvetemel, chilipulver, salt, paprikapulver i en bolle
  • Kutt kyllingen i biter på 2×2 eller 3×3 cm
  • Dypp kyllingbitene først i egget også i melblandingen. Hele kyllingbiten skal være dekket
  • Gjør dette med alle kyllingbitene, og legg dem i en bolle
  • Finn frem en stor kjele og ha i frityrolje maks opp til midten av kjelen. Varm opp til ca 170 grader. Hvis du ikke har termometer kan du bruke enden av en tresleiv og dyppe i oljen. Hvis det begynner å bobble rundt den er oljen klar.
  • Ha oppi litt og litt kylling. Hvis du tar for mye på en gang synker temperaturen på oljen for mye og du vil ikke få like crispy kylling. Friter i ca 3 min, avhengig av størrelsen på bitene.
  • Ta kyllingen ut av kjelen og legg på en fjel som er dekket i tørkepapir slik at oljen kan renne av.
  • Når all kyllingen er fritert, fjern eventuelle småbiter i overflaten på oljen i kjelen og ha all kyllingen tilbake i kjelen. La den fritere i ca 1 minutt til og legg opppå risten igjen.
  • Ta igjen kyllingen ut av kjelen og legg på en fjel som er dekket i tørkepapir slik at oljen kan renne av.

Serveringsprep

  • Legg kyllingen over i serveringsbollen.
  • Hell over sausen, og pass på at alle kyllingbitene er dekket.
  • Strø over vårløk og sesamfrø
  • Server med kokt ris
Tips: Hvis du synes denne er god anbefaler vi å prøve en enkel versjon av oppskriften, med laks
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!