Superenkle og digge nudler til lunsj eller middag på en travel dag. Bruk dine favorittnudler og bland med en creamy saus av sesampaste og peanøttsmør toppet med crispy vårløk og chiliolje.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
Totaltid15 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 180 g nudler, din favoritt
Saus
- 2 ss peanøttsmør, kremet
- 4 ss tahini, eller annen sesampaste
- 2 ss sesamolje
- 2 ts riseddik
- 4 ss soyasaus
- 2 fedd hvitløk, revet eller finhakket
- 1 ts ingefær, revet
- Salt, smak til
- 4 ss nuddelvann
Til servering
- 1 stk vårløk, i skiver
- Sesamfrø, hvite eller sorte
- Sichuan chiliolje, kan sløyfes
Instruksjoner
- Kok nudler etter anvisning på pakken.
- Bland sammen ingrediensene til sausen i mellomtiden.
- Spar på vannet fra nudlene og bruk det i sausen. Vannet inneholder stivelse fra nudlene, noe som gjør sausen tykkere enn den ville blitt med vanlig vann. Bland godt sammen.
- Bland sammen nudler og saus og strø over vårløk og sesamfrø. Topp det hele med litt chiliolje hvis du er i humør for sterke nudler.
Veldig god oppskrift, en fin kombinasjon av kremete konsistens og litt spicy smak. Perfekt nudelrett!
Så hyggelig at du likte den Tina! 💚