Superdigg vegetarrett med risnudler, gulrot, mango og masse annet godt. Alt sammen rørt inn en en deilig peanøttsaus. Perfekt å lage til mange! Håper det smaker.
Hvor mange nam vil du gi?
4,50 (2 vurderinger)
4 personer
Ingredienser
- 180 g risnudler
- litt salt
Stekt tofu
- 250 g tofu, i små biter
- 2 ss nøytral olje
- 3 ss soyasaus
- 1/2 ss sriracha
Salat
- 100 g edamamebønner
- 1/2 stk sommerkål, i strimler
- olivenolje
- havsalt
- 2 stk gulrøtter, i strimler
- 1/2 stk agurk, i staver
- 1 stk mango, i biter
- 1/2 stk rødløk, i båter
Peanøttsaus
- 1 stor ss peanøttsmør
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1/2 ss sriracha
- 1 ts riseddik
- 1 ts ingefær, revet
- 2 fedd hvitløk, revet
- 2 ss varmt vann
Instruksjoner
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kok opp vann, tilsett litt salt, ta kjelen av platen, ha i nudlene og la dem trekke under lokk i 3-4 minutter. Hell av vannet når de er ferdige.
- Kutt tofu i små terninger. Bland sammen olje, soyasaus og sriracha. Ha tofuen i sausen og bland godt sammen. Fordel tofuen utover på et bakeark på et stekebrett og hell resten av sausen over. Stek midt i ovnen i ca 25 min, litt avghengig av ovnen din. Den er ferdig når den har fått litt farge og begynner å bli sprø i kantene.
- Tin edamamebønnene hvis de er frosne.
- Kutt kål i strimler, ha over i en skål og dryss litt olivenolje og havsalt over. Bland godt sammen og la stå.
- Riv gulroten i strimler med en manolin eller en potetskreller.
- Kutt agurk i tynne staver, mango i biter og rødløk i tynne båter.
- Finn frem en skål og bland sammen peanøttsmør, soyasaus, sriracha saus, riseddik, revet ingefær og hvitløk med en skje. Spe med varmt vann for å få en litt mer flytende konsistens. Veldig viktig at vannet er varmt, hvis ikke vil sausen skille seg.
- Da er det på tide å sette sammen salaten! Bland først sausen og nudlene sammen i en stor bolle. Vend deretter forsiktig inn bønner, kål, gulrot, agurk, mango og rødløk.