Multelikør er supergodt og lett å lage, både som gave til venner eller som dessertdrink i det lille glasset.
Hvor mange nam vil du gi?
4,03 (35 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter min
Tilbredningstid30 days d
Totaltid30 days d 10 minutter min
1 syltetøyglass
Utstyr
- Syltetøyglass eller norgesglass
Ingredienser
- 300 g multer
- 150 g sukker
- 3 dl vodka, 60 %
Instruksjoner
- Finn frem et syltetøyglass eller Norgesglass
- Skyll glasset med kokende vann slik at du får desinfisert innsiden helt
- Fyll glasset opp med friske og rene multer
- Hell over sukkeret
- Topp glasset helt med vodka
- Lukk glasset og pass på at det ikke er lekk
- Vend glasset 2 ganger om dagen i 10 dager. La glasset stå på et mørkt og lunt sted i disse dagene
- La glasset så stå uforstyrret og godgjøre seg i minst 20 dager til
- Sil ut bærene og hell over på en klunkeflaske eller server direkte
Tips: Om du har lyst til å lage likør på noe annet enn multer er det bare å kjøre på. Alle velsmakende bær fungerer. Vi har selv prøvd med solbær, bringebær, bjørnebær, kirsebær og stikkelsbær. Alle ble supergode!
Tips: Bærene kan du spare og servere over vaniljeis som dessert
Kan jeg bruke frosne multer?
Frosne bær gir ofte mer smak når de har vært frosset I minst 2-3 dager før de legges på sprit. Mine bær blir tilsatt sukker etter 30 – 60 dager. Jeg reduserer væsken på varme med litt sukker fra bærene som siles før de legges på sprit. Da blir likøren mindre utvannet. Lykke til !