Moules frites

Den deilige belgiske retten med den uslåelige kombinasjonen av blåskjell og pommes frites er en perfekt klassiker for varme sommerdager.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
Forbredelsestid1 time 30 minutter
Tilbredningstid30 minutter
Totaltid2 timer
2 porsjoner

Utstyr

  • Grill

Ingredienser

Pommes frites

  • 500 g poteter
  • 1 l nøytral olje
  • salt
  • aioli
  • persille, fersk

Blåskjell

  • 1 kg blåskjell
  • 4 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 stk chili, grovhakket, og gjerne spicy
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 3 stk vårløk, grovhakket
  • 1 stk paprika, grovhakket
  • 1 ss smør
  • 2 ss persille, fersk og grovhakket
  • 2 ss gressløk, fersk og grovhakket

Instruksjoner

Pommes frites

  • Kutt potetene i 4 like store båter, med skallet på.
  • Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. De skal fortsatt være faste i formen når de er ferdig kokt.
  • Før potetene under kaldt vann og la de ligge under rennende vann i 5-10 minutter.
  • Avkjøl potetene ved å sette dem kjøleskapet i minst 1 time.
  • Fyll en kasserolle med nøytral olje.
  • Ha klar en kjøkkenbolle med tørkepapir i bunn så oljen kan renne av etter potetene er ferdig fritert.
  • Bruk et redskap av tre og sett det i bunnen av kasserollen.
  • Når det bobler rundt treelementet er oljen varm.
  • Fritér potetene ved å ha de i kasserollen med kokende olje.
  • Det vil variere hvor lang tid det tar å fritere utifra hvor mange poteter du har i gryten av gangen, og hvor store potetene er. Jo mindre potet i gryten, jo fortere går det å få potetene ferdig fritert.
  • Ta potetene ut av kasserollen når de er blitt gyldene, og ha de over i bollen med kjøkkenpapir.
  • Ha over salt og rist potetene godt.
  • Topp med fersk persille.
  • Server med aioli.

Blåskjell

  • Skyll blåskjellene i kaldt vann i minst 5 minutter.
  • Skru på grillen på full varme.
  • Ta frem en bolle og legg først over ca 40 cm med folie.
  • Legg så nye 40 cm med folie over den første, slik at de ligger i et kryss.
  • Form folien etter bollens fasong.
  • Plukk ut alle blåskjell med knuste skall, og kast dem. De skal du ikke spise.
  • Ha blåskjellene over i foliebollen din. 1 kg blåskjell passer i en foliebolle. Om du skal servere mer enn 1 kg blåskjell kan det være lurt å lage flere folieboller.
  • Hell så over hvitvin og de hakkede krydderne og grønnsakene.
  • Pakk folien over skjellene så du lager en tett kokong. Pass på at det er nok rom inne i kokongen til at du senere kan riste på blåskjellene.
  • Legg kokongen med skjell på grillen og la dem grille i 15 minutter.
  • Ta så opp kokongen med grytekluter og rist godt.
  • Du kan så åpne folien og se at skjellene har åpnet seg. Om de ikke har åpnet seg enda kan du legge dem tilbake på grillen i noen minutter til, og gjenta ristingen.
  • Ha over i en bolle, dryss over litt fersk persille og server!
Ønsker du å slå på stortrommen og lage aiolien selv finner du oppskrift her
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!