Deilig søt, salt og litt spicy ovnsstekt laks servert med risnudler og strimlet nykål.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 1 ss sukker
- 1 ss misopaste
- 1 ss mirin
- 2 stk laksefilet
- 3 fedd hvitløk
- Nøytral olje
- 1 ss honning
- 2 ss fiskesaus
- 3 ss soyasaus
- 90 g risnudler
- 1/3 stk nykål
Til servering
- 1 stk vårløk
- 1 ss sprøstekt løk
- 1 ss chiliflak
- 1 ss sesamfrø
Instruksjoner
- Sett ovnen på 200 grader.
- Bland sammen sukker, misopaste og mirin i en skål.
- Legg laksen i en ildfast form og hell sausen over. Sørg for at det er saus både under, over og på sidene av fisken.
- Sett formen inn i den varme ovnen og stek i ca 18 min.
- Kok nudler etter anvisning på pakken.
- Kutt nykål i tynne strimler.
- Finhakk hvitløk. Varm litt olje i en stekepanne på medium varme og tilsett hvitløken. Strek i ca 2 minutter.
- Tilsett honning, fiskesaus og soyasaus. Bland sammen og skru opp varmen. Vent til sausen begynner å boble og tykne før du skrur av varmen og tilsetter de ferdigkokte nudlene.
- Ha nudlene over i skåler med laksen og kålen.
- Topp med skivet vårløk, sprøstekt løk, chiliflak (hvis du vil ha litt spice) og sesamfrø.
- Spis og nyt!
Husk glutenfri soyasaus og sprøstekt løk hvis du vil ha retten glutenfri.