Misolaks med nudler og kål

Deilig søt, salt og litt spicy ovnsstekt laks servert med risnudler og strimlet nykål.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 1 ss sukker
  • 1 ss misopaste
  • 1 ss mirin
  • 2 stk laksefilet
  • 3 fedd hvitløk
  • Nøytral olje
  • 1 ss honning
  • 2 ss fiskesaus
  • 3 ss soyasaus
  • 90 g risnudler
  • 1/3 stk nykål

Til servering

  • 1 stk vårløk
  • 1 ss sprøstekt løk
  • 1 ss chiliflak
  • 1 ss sesamfrø

Instruksjoner

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Bland sammen sukker, misopaste og mirin i en skål.
  • Legg laksen i en ildfast form og hell sausen over. Sørg for at det er saus både under, over og på sidene av fisken.
  • Sett formen inn i den varme ovnen og stek i ca 18 min.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken.
  • Kutt nykål i tynne strimler.
  • Finhakk hvitløk. Varm litt olje i en stekepanne på medium varme og tilsett hvitløken. Strek i ca 2 minutter.
  • Tilsett honning, fiskesaus og soyasaus. Bland sammen og skru opp varmen. Vent til sausen begynner å boble og tykne før du skrur av varmen og tilsetter de ferdigkokte nudlene.
  • Ha nudlene over i skåler med laksen og kålen.
  • Topp med skivet vårløk, sprøstekt løk, chiliflak (hvis du vil ha litt spice) og sesamfrø.
  • Spis og nyt!
Husk glutenfri soyasaus og sprøstekt løk hvis du vil ha retten glutenfri.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!