Miso Carbonara

Kremet, umami og bittelitt spicy tvist på en klassisk carbonara.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
30 minutter
2 porsjoner

Ingredienser

  • 200 g spagetti, glutenfri ved behov
  • 100 g guanciale
  • 6 stk shiitake
  • 40 g parmesan
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 stk egg
  • 2 ss hvit miso
  • 1 ss gochugaru
  • Pepper

Instruksjoner

  • Dersom du bruker tørket shiitake, legg dem i vann.
  • Kutt guanciale i biter.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Kutt sopp i tynne skiver.
  • Riv parmesan.
  • Bland sammen eggeplommer, egg, miso, gochugaru og nykvernet pepper.
  • Sett på vann til spagettien og kok etter anvisningen på pakken.
  • Varm en stekepanne på middels-lav varme og ha i guancialen. Stek til den er gylden og crispy og ha over på en tallerken med litt kjøkkenpapir. La fettet være igjen i pannen.
  • Skru opp varmen til medium og ha sjalottløk i pannen og stek i et minutt eller to. Tilsett hvitløk og stek et minutt til.
  • Tilsett sopp og stek i 4-5 minutter til soppen har fått litt farge.
  • Skru av varmen. Tilsett guancialen igjen sammen med spagettien og hell over sausen.
  • Bland godt, men forsiktig, så all pastaen er dekket.
  • Riv litt fersk parmesan på toppen og server!
Shiitake har en sterk og dyp smak, spesielt hvis du bruker en tørket type. Hvis du ønsker en litt mildere versjon der guancialen kommer enda bedre frem kan du bruke aromasopp eller kongeøsterssopp. 
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!