Lag en lasange kjapt og enkelt. Retten er perfekt for hele familien, og passer både til hverdag og om man skal få middagsbesøk.
Hvor mange nam vil du gi?
4,60 (5 vurderinger)
Forbredelsestid1 time t
Totaltid1 time t
4 porsjoner
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig
- 6 stk lasagneplater
- 1 ss smør, til steking
- 2 dl ost, revet
Tomatsaus
- 1 ss smør , til steking
- 1 stk løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss fersk basilikum, finhakket
- 1 ts timian
- salt
- pepper
Ostesaus
- 100 g parmesan
- 1 ss smør
- 5 dl melk
- 3 ss hvetemel
- 1 ts muskatnøtt
- salt
- pepper
Instruksjoner
- Sett ovnen på 225 grader.
- Varm smør i en panne og stek kjøttet til deg er gyldent.
- Varm smør i en annen stekepanne og tilsett finhakket løk og hvitløk og la det hele surre til løken er blank.
- Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, basilikum og timian og smak til med salt og pepper.
- Ha tomatsausen over kjøttet og la det hele surre på middels til lav varme i 5 minutter.
- Ha smør, melk og hvetemel i en kasserolle og varm på middels varme, mens du hele tiden rører med en visp.
- Tilsett parmesan og muskattnøtt, og la det hele syde til sausen har fått en tykk konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
- Finn frem en ildfast form.
- Fyll på med ostesaus, kjøttsaus og lasagneplater, i den rekkefølgen så langt det rekker.
- Avslutt med ostesaus og strø den revede osten på toppen.
- Stek lasagnen i 20-30 minutter. Du vet den er ferdig når osten er smeltet og lasagnen har fått en gylden farge på toppen.
- Server!
Lasagne smaker kjempegodt med en frisk grønn salat og hvitløksbaguette ved siden av.
Vi serverer den gjerne med crispisalat, cherrytomater og vårløk, ved siden av.