Langtidskokt svinekam i Coca Cola-marinade

En deilig helgemiddag for de modige og tolmodige. Er du glad i mørt kjøtt, deilige krydder og meksikansk mat, med et touch av Nord-Amerika er denne retten perfekt for deg!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (3 vurderinger)
Forbredelsestid4 timer
Tilbredningstid2 timer
Totaltid6 timer
4 personer

Ingredienser

Marinade

  • 1 kg svinekam, uten bein, i biter
  • 1 stk lime, saften
  • 1 stk appelsin, saften
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts spiskummen
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 5 dl Coca-Cola, med sukker
  • nøytral olje

Kryddermiks

  • 3 ss paprikapulver
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts hvitt pepper
  • 1 ss svart pepper
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss salt

Serveres med

  • 6 stk maistortillas

Instruksjoner

  • Skjær svinekjøttet i terninger og ha over i en stor bolle
  • Press over saften fra lime og appelsin
  • Ha over soyasaus og spiskummen
  • Tilsett finhakket hvitløk og 2 ss pr kg av kryddermiksen
  • Maser marineden inn i kjøttbitene så alle er dekket
  • Dekk til bollen med plastfolie og la det hele marinere i minst 1 time, helst over natten.
  • Sett en stekepanne på høy varme og ha i nøytral olje
  • Løft kjøttbitene ut av marinaden og over i pannen. La marinaden ligge igjen i bollen
  • Stek kjøttet godt i pannen til det har fått en brun farge og fine stekeskorper
  • Ha marinaden over i en kasserolle, og følg på med kjøttet
  • Hell over all cola. Se til at alt kjøttet er dekket
  • La blandingen småkoke under lokk i 1.5 timer
  • Ta av lokket etter 1.5 timer og la blandingen reduseres til en jevn masse
  • Server med tacolefser, pico de gallo, guacamole, ananas, kremet mais eller det du liker å ha på tacoen din
Retten er definitivt best når den serveres med ananas, mangosalat, guacamole, pico de gallo, og kremet mais.
Ønsker du å servere med hjemmelagde tortillalefser finner du oppskrift her.
Skriv ut oppskrift
Nam!
Bruk spicy hjemmelaget kryddermiks for ekstra futt i marinaden.
  1. Isak

    Utrolig godt, fin søtlig smak til kjøttet. Passet perfekt med mango, pico de gallo og guacamole. Anbefales på det sterkeste5 stjerner

    1. Oda i namnamnam
      @Isak

      Så hyggelig å høre! Vi digger den vi også 🙂

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!