En deilig helgemiddag for de modige og tolmodige. Er du glad i mørt kjøtt, deilige krydder og meksikansk mat, med et touch av Nord-Amerika er denne retten perfekt for deg!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (4 vurderinger)
Forbredelsestid4 timer t
Tilbredningstid2 timer t
Totaltid6 timer t
4 personer
Ingredienser
Marinade
- 1 kg svinekam, uten bein, i biter
- 1 stk lime, saften
- 1 stk appelsin, saften
- 2 ts soyasaus
- 1 ts spiskummen
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 5 dl Coca-Cola, med sukker
- nøytral olje
Kryddermiks
- 3 ss paprikapulver
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts hvitt pepper
- 1 ss svart pepper
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ss chilipulver
- 1 ss tørket oregano
- 1 ss salt
Serveres med
- 6 stk maistortillas
Instruksjoner
- Skjær svinekjøttet i terninger og ha over i en stor bolle
- Press over saften fra lime og appelsin
- Ha over soyasaus og spiskummen
- Tilsett finhakket hvitløk og 2 ss pr kg av kryddermiksen
- Maser marineden inn i kjøttbitene så alle er dekket
- Dekk til bollen med plastfolie og la det hele marinere i minst 1 time, helst over natten.
- Sett en stekepanne på høy varme og ha i nøytral olje
- Løft kjøttbitene ut av marinaden og over i pannen. La marinaden ligge igjen i bollen
- Stek kjøttet godt i pannen til det har fått en brun farge og fine stekeskorper
- Ha marinaden over i en kasserolle, og følg på med kjøttet
- Hell over all cola. Se til at alt kjøttet er dekket
- La blandingen småkoke under lokk i 1.5 timer
- Ta av lokket etter 1.5 timer og la blandingen reduseres til en jevn masse
- Server med tacolefser, pico de gallo, guacamole, ananas, kremet mais eller det du liker å ha på tacoen din
Retten er definitivt best når den serveres med ananas, mangosalat, guacamole, pico de gallo, og kremet mais.
Ønsker du å servere med hjemmelagde tortillalefser finner du oppskrift her.
Utrolig godt, fin søtlig smak til kjøttet. Passet perfekt med mango, pico de gallo og guacamole. Anbefales på det sterkeste
Så hyggelig å høre! Vi digger den vi også 🙂