Pannestekt laks med crispy skinn og en myk søtpotetpure er en perfekt kombo. Brokkolini stekt raskt i pannen gjør middagen komplett.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter min
2 personer
Utstyr
- Stavmikser
Ingredienser
Søtpotetpure
- 0,5 kg søtpotet, skrellet og i biter
- 2 fedd hvitløk
- 5 ss matfløte
- 2 ss smør
- Salt
Laks
- 2 stk laksefileter, med skinn
- 4 ss nøytral olje
- Salt og pepper
- 2 ss smør
Brokkolini
- 200 g brokkolini
- Nøytral olje
- Salt og pepper
Instruksjoner
- Skrell søtpoteten og skjær i middels store biter.
- Ha søtpotetbitene i en kjele sammen med hvitløken, fyll på vann til alt er dekket og kok opp. Skru ned varmen når det koker og la småkoke til poteten og hvitløken er møre.
- Tørk lett av fuktighet fra laksefileten med litt kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper på begge sidene.
- Når søtpotetene er ferdig kokt – sil av vannet og ha potetbitene og hvitløken tilbake i kjelen.
- Tilsett fløte og smør og kjør alt sammen med en stavmikser til det ikke er noen biter igjen. Tilsett mer fløte hvis du vil ha den tynnere. Smak til med salt.
- Sett kjelen med søtpotetpureen til side med lokket på.
- Varm olje i en stekepanne på høy varme (feks 7 av 9).
- Ha i laksen med skinnsiden ned. Bruk fingrene til å dytte filetene godt ned i pannen for å få en jevn stekeskorpe på skinnet.
- Snu fisken når skinnet har fått en god crisp, ca 2 min litt avhengig av stekepanne og varme.
- Ha litt smør i pannen. Når det har smeltet – bruk en spiseskje og hell det over laksen noen ganger. La steke videre til den så vidt er gjennomstekt.
- Kutt av endene på brokkolinien og fjern eventuelle dårlige blader mens laksen steker.
- Når laksen er ferdig – legg over på en tallerken. Tørk over pannen og tilsett litt ny olje.
- Ha i brokkolinien og stek raskt på middels-høy varme på hver side til den får litt farge. Krydre med litt salt og pepper til slutt.
- Dander søtpotetpure, laks og brokkolini på tallerkener og server! 🧡