Kyllingsuppe med nudler

En sunn og deilig kylling-nuddel-suppe som ikke tar lange tiden å lage. Den er proppfull av smak. Den er nam!

Hvor mange nam vil du gi?

1 (1 vurdering)
Tilbredningstid45 minutter
Totaltid45 minutter
4 porsjoner

Utstyr

  • 1 suppegryte

Ingredienser

  • 1 kg kyllinglår, hele
  • 2 ss olivenolje
  • 1 bunt vårløk
  • 25 g ingefær, fersk, kuttet som fyrstikker
  • 6 fedd hvitløk, i tynne skiver
  • 1 ss rød currypaste
  • 1 l kjøttkraft
  • 3 stk gulrot, i skiver
  • 2 poser eggnuddler
  • 2 stk lime
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Krydre kyllingen med salt og pepper og sett til side på kjøkkenbenken
  • Finn frem kasserollen du skal bruke til suppen og ha i olivenoljen
  • Skru på medium varme
  • Tilsett oppkuttet ingefær og hvitløk, rør en gang i blant
  • Kutt den hvite og lysegrønne delen av vårløken, spar på den grønne toppen
  • Ha den kuttede delen av vårløken i gryta og rør videre
  • Dryss over en klype salt og la det hele steke under omrøring i 5 minutter
  • Tilsett så currypaste og en klype pepper og la det steke i 2 nye minutter
  • Tilsett så kjøttkraften og rør igjen
  • Legg nå i kyllinglårene
  • Se til at det hele koker opp før du lar det småkoke videre i 20 minutter under lokk
  • Finn frem en gaffel eller pølseklype og ta kyllingen ut av suppen
  • Bruk to gafler til å rive kyllingen i biter på ca 4 cm i lengde og 1-2 i bredde
  • Tilsett kyllingen tilbake i suppen
  • Tilsett så de kuttede gulrøttene og nudlene
  • La suppen koke videre etter nudlenes anviste koketid
  • Skvis saften fra en lime i suppen
  • Kutt opp de grønne delene av vårløken, som du sparte på isted og dryss på toppen av suppen
  • Ha gjerne noen limeskiver ved siden av som du kan skvise over om du ønsker
  • Server og kos deg!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2023 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!