Hjemmelaget kyllingkraft er til de dagene du har litt ekstra tid til å lage litt ekstra god kraft.

Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Forbredelsestid15 minutter min
Tilbredningstid4 timer t
Totaltid4 timer t 15 minutter min
3 liter
Utstyr
- Stor kjele
Ingredienser
- 1 stk kyllingskrog
- 2 stk kyllingoverlår
- 4 liter vann
Instruksjoner
- Ha kyllingen i en stor kjele og hell vann over.
- Kok opp.
- Fjern skummet som kommer til overflaten.
- Skru ned varmen og legg på lokket.
- La stå i 4 timer på lav varme, det skal såvidt småkoke.
- Fjern kyllingen og sil kraften. Ha kraften i mindre bokser og bruk i løpet av 3 dager eller sett i fryseren.
- Ta kjøttet fra lårene av bena og bruk som topping til ramen eller i en kyllingsuppe.
Har du kyllingben eller annen kylling du må få brukt er det bare å slenge dem oppi gryten (det er bena og fettet som gir god kraft)
Mange bruker også grønnsaker og krydder i kraften. Personlig liker jeg å bruke kun kylling for å få en så ren smak som mulig og tilsette ulike smaker senere basert på det jeg skal bruke kraften til.
Skikkelig digg!
Diiiiigg!