Enkel, sunn og superdeilig rett som både smaker og metter. Med hjemmelaget teriyakisaus vår du en deilig sødme på kyllingen.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
2 porsjoner
Ingredienser
- 2 dl ris
- 2 stk kyllingfilet, i terninger
- 2 stk avokado, i terninger
- 1 stk grønt eple, i skiver
- 0.5 stk brokkoli, i små trær
- nøytral olje, til steking
- sesamfrø, kan sløyfes
Teriyakisaus
- 2 dl soyasaus, glutenfri ved behov
- 0.5 dl rødvinseddik
- 5 ss honning, ev. brunt sukker
- 2 ss vann
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss ingefær, revet
Instruksjoner
- Kok opp ris i en kjele med en klype salt.
- Bland sammen ingrediensene til teriyakisausen i en kasserolle.
- La teriyakiblandingen koke opp, og skru deretter ned varmen og la sausen reduseres til den får en tykk konsistens.
- Skjær kyllingen i terninger og stek i en panne med litt nøytral olje til de blir gyldne.
- Skru ned varmen på kyllingen, og ha over teriyaki blandingen. La stå på lav varme i 10 minutter.
- Ha nøytral olje i en stekepanne på høy varme.
- Ha i brokkoli og stek til den blir gylden.
- Ha ferdigkokt ris i bunnen av bollen.
- Legg på kylling, brokoli, avokado og eple.
- Strø over sesamfrø om ønsket.