Kylling teriyaki med digg grønt

Enkel, sunn og superdeilig rett som både smaker og metter. Med hjemmelaget teriyakisaus vår du en deilig sødme på kyllingen.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
2 porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 2 stk kyllingfilet, i terninger
  • 2 stk avokado, i terninger
  • 1 stk grønt eple, i skiver
  • 0.5 stk brokkoli, i små trær
  • nøytral olje, til steking
  • sesamfrø, kan sløyfes

Teriyakisaus

  • 2 dl soyasaus, glutenfri ved behov
  • 0.5 dl rødvinseddik
  • 5 ss honning, ev. brunt sukker
  • 2 ss vann
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, revet

Instruksjoner

  • Kok opp ris i en kjele med en klype salt.
  • Bland sammen ingrediensene til teriyakisausen i en kasserolle.
  • La teriyakiblandingen koke opp, og skru deretter ned varmen og la sausen reduseres til den får en tykk konsistens.
  • Skjær kyllingen i terninger og stek i en panne med litt nøytral olje til de blir gyldne.
  • Skru ned varmen på kyllingen, og ha over teriyaki blandingen. La stå på lav varme i 10 minutter.
  • Ha nøytral olje i en stekepanne på høy varme.
  • Ha i brokkoli og stek til den blir gylden.
  • Ha ferdigkokt ris i bunnen av bollen.
  • Legg på kylling, brokoli, avokado og eple.
  • Strø over sesamfrø om ønsket.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!