Salat med dressing av kokosmelk sammen med kylling og nudler? Denne retten er enkel å lage til mange men like digg å spise rett fra en stor skål alene.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Totaltid30 minutter min
3 personer
Ingredienser
Kylling
- 2 stk kyllinglårfilet
- 1 ss nøytral olje
- 1 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
Dressing
- 3 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
- 1 ss sriracha
- 1 ss sesamolje
- 1 ts ingefær, revet
- 2 fedd hvitløk, revet eller presset
- 0,5 dl kokosmelk
Salat
- 0,25 stk rødkål, i tynne strimler
- 1 stk paprika, i skiver
- 1 stk sjalottløk, i tynne skiver
- 1 stk vårløk, i skiver
- 2 porsjoner risnudler
Til servering
- 1 stk lime, saften
- Sesamfrø
Instruksjoner
- Ha olje og soyasaus over kyllingen og sørg for at alt er dekket. Sett til side.
- Bland alle ingrediensene til dressingen og sett til side.
- Stek kyllingen i en stekepanne på høy varme i ca 2 min på hver side. Legg deretter et lokk på pannen, skru ned varmen og stek til den er gjennomstekt. Tid varierer ut i fra størrelse og mengde, så sjekk underveis.
- Kutt alle grønnsaker til salaten.
- Kok nudler etter anvisning på pakken. Sett til side.
- Kutt kyllingen i strimler når den er ferdig stekt.
- Ha dressingen over nudlene og bland godt.
- Bland deretter nudlene med resten av grønnsakene og kyllingen.
- Skvis litt lime på toppen og strø sesamfrø over rett før servering.