En digg og småspicy kyllingsuppe med asiatiske smaker for kalde dager. Enkel å lage og full av smak.
Hvor mange nam vil du gi?
3,89 (9 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
- 2 stk kyllingfilet
- 0,5 stk gul løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, finahakket
- 1 ss ingefær, revet
- 1 stk gulrot, i skiver
- 5 stk aromasopp, i skiver
- 2 stk sitrongress, finhakket
- nøytral olje
- 4 ss rød curry paste
- 0,5 l kyllingbuljong
- 0,5 l kokosmelk
- 2 porsjoner risnudler
- 1 stk lime, saften
- 2 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
Til servering
- 1 stk vårløk, i skiver
- 1 stk chili, i skiver
- 2 stk limebåter
- fersk koriander, (kan sløyfes)
Instruksjoner
- Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm litt olje i en stekepanne og stek den i ca 2 min på hver side. Ha på lokket til pannen og la den stå på middels/svak varme i ca 6 min. Sett til side.
- Kok opp vann til buljongen mens kyllingen steker.
- Kutt alle grønnsakene til suppen. Kutt av begge endene på sitrongresrøttene og fjern de ytterste harde lagene. Kutt resten i tynne skiver. Skjær diagonale skiver av gulroten så det blir litt størrelse på dem.
- Varm litt olje i en kjele og stek løk, hvitløk og ingefær på middels høy varme i et par minutter.
- Ha i curry paste og bland godt.
- Tilsett gulrøtter, sopp og sitrongress og bland forsiktig. Stek i ca 1 minutt. Ha i litt mer olje underveis hvis du ser at det blir veldig tørt i kjelen og pasten begynner å svi seg fast.
- Hell over buljong og kokosmelk og rør godt. Ha på lokket og kok opp. Sett deretter ned varmen og la småkoke under lokk i ca 15 min.
- Riv den ferdigstekte kyllingen i strimler enten med hendene eller med en gaffel.
- Kutt vårløk, chili og lime.
- Fjern suppen fra platen og ha i nudlene. La trekke til de er kokt, ca 4-5 min, avhengig av hva slags nudler du bruker.
- Rør inn limejuice og soyasaus og ha i kyllingen.
- Ha over i skåler og server med vårløk, chili, lime og litt koriander på toppen.
Bytt ut kyllingen med mer grønnsaker og bytt kyllingbuljong med grønnsaksbuljong, så har du en vegansk suppe.
Suppen er litt spicy, så hvis du vil ha den litt mildere kan du kutte litt ned på curry pasten.
Du kan selvfølgelig også ha ferdig revet kylling i suppen for en enda raskere middag!