Kylling Larb

Larb er en klassisk thai-rett med masse digge smaker. Enkel å lage er den også!

Hvor mange nam vil du gi?

3,67 (6 vurderinger)
2 personer

Utstyr

  • Morter

Ingredienser

  • 2 ss jasminris
  • 4 stk sjalottløk, grovhakket
  • 2 ss nøytral olje
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ts honning, (originalt brukes palmesukker)
  • 2 stk thai chili, finhakket
  • 1 stk vårløk, i skiver
  • 1 neve fersk koriander, grovhakket
  • 1/2 neve fersk mynte, grovhakket
  • ca 8 blader hjertesalat, evt. isbergsalat

Instruksjoner

  • Stek risen på middels/lav varme i en tørr stekepanne til den blir gylden, ca 10 minutter.
  • Ha den over i en morter og knus til et grovt mel.
  • Kutt sjalottløk og ha halvparten i en panne med olje. Spar den andre halvparten til senere.
  • Stek på høy varme til løken er gylden. Ha løken ut av pannen, men la oljen være igjen.
  • Stek kyllingkjøttdeigen i oljen på like høy varme. Sørg for å hakke kjøttet i små biter.
  • Bland i mellomtiden sammen fiskesaus, lime og honning. I original Larb skal det være palmesukker, men honning eller brunt sukker kan brukes som erstatning hvis du ikke har palmesukker lett tilgjengelig.
  • Kutt chili, vårløk og urter.
  • Når kjøttdeigen er ferdig stekt – skru ned varmen til middels/lav og bland inn sausen.
  • Ha deretter i den knuste risen, den stekte løken, den rå løken, chilli, vårløk og urter og bland godt.
  • Fordel blandingen i salatblader og server!
Server gjerne retten med sticky ris!
Du kan bytte den ferske chilien med 1ss thai chili flak (prik bon) hvis du ønsker en helt autentisk versjon av retten ?
Kyllingkjøttdeigen kan også byttes ut med svin, storfe, lam eller tofu hvis du føler for det.
Original Larb serveres som den er, men hvis du har lyst på litt juice over det hele er dette forslag til en dressing: 1ss fiskesaus, 1/2 ss sriracha, 1 ss soyasaus, saften fra 1/2 lime.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!