Kylling i sesamsaus

Tynne skiver av kylling i en saus med tahini, hvitløk, ingefær og alt annet som er godt. Server på toppen av nykokt ris for den perfekte hverdagsmiddagen 💚

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 2 stk kyllingbrystfilet
  • 1 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 1 ss mirin
  • 1 ss maizena
  • Nøytral olje

Saus

  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 ts ingefær, revet
  • 2 ss tahini
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts riseddik
  • 3 ss vann, (gjerne vannet du brukte til å vaske risen)
  • 2 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 1 ss sriracha, mer eller mindre ut fra hvor sterkt du liker det
  • 1 ts maissirup , evt honning

Til servering

  • 2 porsjoner ris
  • 1/4 stk agurk, i staver
  • 1 stk vårløk, i skiver
  • Sesamfrø

Instruksjoner

  • Kutt kylling i tynne skiver og ha i en skål.
  • Hell over soyasaus, mirin og maizena og bland godt. Sett til side.
  • Rens og kok ris etter anvisning på pakken.
  • Kutt agurk i skiver på skrå og deretter i strimler. Kutt vårløk i skiver.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
  • Ha noen spiseskjeer nøytral olje i en stekepanne og varm opp på middels høy varme. Tilsett kyllingen og stek i ca 5 min til den er gjennomstekt.
  • Hell over sausen. Bland godt og stek videre på lav varme i 1 min.
  • Server kyllingen over varm ris og dander med agurk, vårløk og sesamfrø på toppen.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!