Tynne skiver av kylling i en saus med tahini, hvitløk, ingefær og alt annet som er godt. Server på toppen av nykokt ris for den perfekte hverdagsmiddagen 💚
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 2 stk kyllingbrystfilet
- 1 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1 ss mirin
- 1 ss maizena
- Nøytral olje
Saus
- 2 fedd hvitløk, revet
- 1 ts ingefær, revet
- 2 ss tahini
- 1 ss sesamolje
- 1 ts riseddik
- 3 ss vann, (gjerne vannet du brukte til å vaske risen)
- 2 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1 ss sriracha, mer eller mindre ut fra hvor sterkt du liker det
- 1 ts maissirup , evt honning
Til servering
- 2 porsjoner ris
- 1/4 stk agurk, i staver
- 1 stk vårløk, i skiver
- Sesamfrø
Instruksjoner
- Kutt kylling i tynne skiver og ha i en skål.
- Hell over soyasaus, mirin og maizena og bland godt. Sett til side.
- Rens og kok ris etter anvisning på pakken.
- Kutt agurk i skiver på skrå og deretter i strimler. Kutt vårløk i skiver.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
- Ha noen spiseskjeer nøytral olje i en stekepanne og varm opp på middels høy varme. Tilsett kyllingen og stek i ca 5 min til den er gjennomstekt.
- Hell over sausen. Bland godt og stek videre på lav varme i 1 min.
- Server kyllingen over varm ris og dander med agurk, vårløk og sesamfrø på toppen.