Supergod one-pot-pan med deilig soppsaus og masse hvitløk. Retten krever lite arbeid og ser rålekker ut.
Hvor mange nam vil du gi?
4,03 (36 vurderinger)
2 porsjoner
Ingredienser
- 2 stk kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje
- 200 g champignon, i skiver
- 100 g portobellosopp, i skiver
- 100 g kantarell, kan sløyfes
- 8 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 stk gul løk, i skiver
- 0.5 glass soltørkede tomater
- 2 dl kyllingbuljong
- 3 dl matfløte
- parmesan
- timian, fersk
- salt og pepper
Instruksjoner
- Krydre kyllingen på begge sider med salt og pepper.
- Varm oljen i en stekepanne med høye kanter.
- Stek kyllingen 3-4 minutter på hver side til den er fin og brun.
- Legg kyllingen til side.
- Tilsett all soppen i samme panne og la de steke i 10 minutters tid på middels varme, slik at fuktigheten fordamper og smaken setter seg.
- Tilfør så løk, hvitløk og soltørkede tomater, og stek det hele i 5 minutter til, slik at løken blir myk og blank.
- Hell så i kyllingbuljong og matfløte.
- Dryss over 1 ss fersk timian og rør godt.
- Legg kyllingen tilbake i pannen.
- Sett ned varmen og la det hele simre i 10 minutter.
- Riv over parmesan, strø over fersk timian og server.
Server retten som den er eller med godt brød, hjemmelaget baguette, poteter eller ris.