Supergod one-pot-pan med deilig soppsaus og masse hvitløk. Retten krever lite arbeid og ser rålekker ut.
Hvor mange nam vil du gi?
4,04 (61 vurderinger)
2 porsjoner
Ingredienser
- 2 stk kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje
- 200 g champignon, i skiver
- 100 g portobellosopp, i skiver
- 100 g kantarell, kan sløyfes
- 8 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 stk gul løk, i skiver
- 0.5 glass soltørkede tomater
- 2 dl kyllingbuljong
- 3 dl matfløte
- parmesan
- timian, fersk
- salt og pepper
Instruksjoner
- Krydre kyllingen på begge sider med salt og pepper.
- Varm oljen i en stekepanne med høye kanter.
- Stek kyllingen 3-4 minutter på hver side til den er fin og brun.
- Legg kyllingen til side.
- Tilsett all soppen i samme panne og la de steke i 10 minutters tid på middels varme, slik at fuktigheten fordamper og smaken setter seg.
- Tilfør så løk, hvitløk og soltørkede tomater, og stek det hele i 5 minutter til, slik at løken blir myk og blank.
- Hell så i kyllingbuljong og matfløte.
- Dryss over 1 ss fersk timian og rør godt.
- Legg kyllingen tilbake i pannen.
- Sett ned varmen og la det hele simre i 10 minutter.
- Riv over parmesan, strø over fersk timian og server.
Server retten som den er eller med godt brød, hjemmelaget baguette, poteter eller ris.
For mye fløte, ellers okey
Takk for tilbakemelding! Det setter vi pris på 😊